UTA a dat start pregătirii cu 29 de jucători, mulți dintre ei tineri! Ionuț Popa: „E o situație foarte grea și pentru club, pentru toată lumea”

Marius ANGHEL 19 Jun. 2018, 11:51 Pregătiri, amicale

Cu o lună și jumătate înainte de startul noului sezon al Ligii 2, UTA s-a reunit, luni după-amiază, pe terenul secund al stadionului Motorul, și a început antrenamentele cu 29 de jucători în lot, mulți dintre ei tineri. Doar trei noutăți a avut Ionuț Popa sub comandă, nume aproape necunoscute, la fel de tinere. Pe lângă fotbaliștii care au încheiat sezonul și care mai au contracte valabile până pe 30 iunie, la prima ședință de pregătire au fost și o parte dintre jucătorii reveniți din împrumuturile de la alte echipe.

La primul antrenament pentru noul sezon al Ligii 2 au participat: Barna – Polgar, Lazăr, R. Iuga, Al. Manea, Burlă, Dinculescu, D. Dan, Jorza, Petra, I. Tănase, Hlistei, Buia, A. Iuga, Prună, Stahl, D. Toma, Curtuiuș, D. Popa (din vechiul lot), Savin, Cocian (de la echipa a doua), Costin, Copaci (reveniți după împrumutul de la Reșița), Rogojan (ex. Cermei), Iova (ex. Lipova), Deliman (ex. Sebiș), dar și noutățile Robert Gheorghe (22 de ani, fundaș crescut de Dinamo din generație cu Nedelcearu, care a mai trecut pe la Leordeni și Berceni), Daniel Munchiu (21 de ani, mijlocaș ofensiv, ex. Metalosport Galați) și Alexandru Pop (atacant, 18 ani, a mai jucat la U Cluj, Viitorul Constanța).

Portarul Roberto Bodea a fost învoit până miercuri, el luându-și din timp bilete pentru un concediu în Italia.

Din start, antrenorul Ionuț Popa le-a transmis jucătorilor că cine nu are de gând să se antreneze profesionist și să joace la fel sunt liberi să plece. Înaintea ședinței de pregătire, zvonurile erau că utiștii vor boicota reunirea ca formă de protest pentru salariile restante.

„Cine nu vrea să facă fotbal e liber să plece acum. Condițiile grele sunt deja știute, o să insistăm să vă primiți și banii, dar nu am nevoie de jucători nemulțumiți încă din start”, a fost mesajul lui Popa, care nu mai are contract cu UTA, însă a rămas alături de echipă.

„Am preconizat ca să începem mai repede, pentru că această perioadă de două săptămâni o consider de evaluare-acumulare și a fost determinată, în primul rând, de venirea unor noi oameni la echipă. Aceștia ar fi trebuit să vadă echipa și în funcție de asta să aducă jucători. Din păcate, nu s-a materializat mare lucru. Nici eu nu mai am contract cu clubul, dar am discutat cu managerului clubului, domnul Meszar, care mi-a zis să vin la primele antrenamente. E o situație foarte grea și pentru club, pentru toată lumea. Să sperăm că în aceste două săptămâni vor veni jucători care vor și semna contracte. Eu am discutat și cu Meszar și cu primarul Falcă și le-am transmis că aș vrea să fac o treabă serioasă. Dar, dacă vor găsi un alt antrenor care promite să facă lucruri deosebite, care să aibă un optimism debordant, așa cum s-a întâmplat vara trecută, eu mă dau la o parte. Nu vă ascund faptul că s-a discutat cu vreo 30 de jucători, unii vin la probe, alții consacrați așteaptă lucruri concrete. Alții vin și pe filiera oamenilor de afaceri belgieni, care sunt un fel de sponsori pentru ei, vom vedea ce se va întâmpla. Este clar că UTA are nevoie de întăriri. Altfel, dacă rămâne cu lotul din sezonul trecut, nu văd cum ar putea rămâne în liga a doua”, a spus, citat de Sport Arad, experimentatul antrenor.

La prima ședință de pregătire a utiștilor a asistat și team-managerul Marian Costea.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 19 Jun. 2018, 11:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă