Urican, încântat de transferul lui Munteanu: „Am auzit numai lucruri bune despre el”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 14:15 Pregătiri, amicale

Aflată de o săptămână și jumătate în cantonament în Antalya, Academica Argeș a disputat până acum trei meciuri de pregătire în care a înregistrat două victorii și o înfrângere. Echipa clasată pe locul 3 în Seria I a Ligii 2 rămâne până pe 16 februarie în Turcia, perioadă în care mai are programate încă două teste, cu QaradaĂŸ Lökbatan FK (locul 4 din Liga 2 din Azerbaidjan) și FC Krylia Sovetov Samara (locul 4 din Liga 2 a Rusiei).

Directorul tehnic al formației ce își dispută meciurile de pe teren propriu la Pitești a făcut, pentru site-ul oficial al Academicii, o analiză a perioadei de pregătire petrecute până acum în Antalya. Ciprian Urican vorbește și despre intregrarea noilor veniți, dar și despre Valentin Munteanu, jucătorul împrumutat ieri de la Pandurii.

”Am parcurs programul stabilit la startul cantonamentului. Am început cu două zile de antrenamente, apoi partide de pregătire la intervalele știute. Când aveam meci amical desfășurăm un antrenament dimineața iar apoi, în ziua următoare, urmau două ședințe de pregătire. Adversarii întâlniți până acum în jocurile de pregătire sunt apropiați de valoarea celor din liga a doua de la noi, iar terenurile asemănătoare, mai ales că a mai și plouat în Antalya. Până la urmă e foarte important că ne pregătim și jucăm amicale în condițiile pe care le vom avea în țară.

Încă nu s-a luat nicio decizie în privința celor doi stranieri, nigerianul Jasper și egipteanul Tarek. Mai avem trei jocuri amicale și vom decide în consecință.
Pentru noi nu e o problemă, avem timp 2-3 săptămâni pentru a ne readapta la condițiile existente la acest moment în țară. Jucătorii veniți de la Săgeata, Vezan, Deletic și Guerra, încearcă din punct de vedere fizic să fie la nivelul corespunzător, iar apoi din punct de vedere tactic să se adapteze la cerințele echipei noastre. Sunt jucători de valoare și sunt convins că vor fi pregătiți să joace la nivelul așteptărilor în campionat și, implicit, să crească valoarea echipei.

De asemenea, este bine că a venit și Valentin Munteanu, un jucător despre care am auzit numai lucruri bune. Ne dorim ca și el să se integreze cât mai rapid în echipa noastră pentru a ne îndeplini obiectivul propus, acela de promovare în primul eșalon”, a spus Urican.

Până acum, în Turcia, Academica Argeș a înregistrat rezultatele: 2-1 cu georgienii de la FC Zugdidi, 1-2 cu moldovenii de la Milsami Orhei și 1-0 cu bulgarii de la Vereya Stara Zagora.

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 14:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă