Un fotbalist de la Farul a fost exclus din lot de antrenorul Alin Artimon!

Mihai Andries 21 Jan. 2013, 02:00 Pregătiri, amicale
Un fotbalist de la Farul** a fost exclus din lot de antrenorul Alin Artimon!

Terenul sintetic de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” a găzduit ieri un joc-școală al Farului, în care antrenorul principal Alin Artimon și șefii clubului i-au urmărit pe juniorii din pepinieră, pe alți tineri din lot și pe fotbaliștii veniți în probe. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru una dintre echipe, autorul golului fiind Alexandru Paraschiv. La partidă au asistat, printre alții, patronul Giani Nedelcu, președintele Neculai Tănasă, dar și un grup de suporteri.

Alin Artimon și-a împărțit ieri lotul în două grupe, majoritatea fotbaliștilor mergând la Ovidiu pentru partida-școală. Ceilalți, printre care Nițescu, S. Chițu, Stoianof, Coteanu, Buzea, Ivanovici sau Țabără, au rămas la baza Farului de la Constanța, unde au efectuat alergări și au lucrat în sala de forță. Pentru disputa de la Academia Hagi, au fost alcătuite două echipe, „galbenii” și „albaștrii”, meciul fiind arbitrat de antrenorul secund Decebal Gheară.

Au fost urmăriți la joc Vlad Neagu, Maxim – portari; Vodiță, Tătar, Daminuță (folosit mijlocaș central), B. Nicola, Buga, Paraschivoiu, Eracai, Bogoș, Ghenciu, Al. Paraschiv, Nasta, Cl. Popa, E. Năstase, Stavian, A. Tudor, Erdal, Pâslaru și Gavrilă – jucători de câmp. Ultimii șapte sunt juniori din propria pepinieră, ca și Ferdi Ghenciu, care a și jucat în turul acestui campionat. Și puternicul fundaș central Eddy Năstase a evoluat pentru prima echipă, în două meciuri oficiale, în finalul sezonului trecut al Ligii a 2-a. Oricum, 14 dintre cei care au fost utilizați ieri sunt juniori. „Vrem să întinerim echipa, pentru a face o trupă de viitor. Sunt sigur că vom juca mai bine decât în prima parte a Ligii a II-a și vom avea rezultate superioare”, a declarat patronul Giani Nedelcu, venit special de la București ca să urmărească această partidă. De la confruntare nu au lipsit nici președintele Neculai Tănasă, directorul sportiv Cosmin Șișcu, antrenorii de juniori de la Școala de Fotbal Farul 2010 Ion Constantinescu și Mihai Turcu, un grup de suporteri, ca și președintele Academiei Hagi, Paul Peniu.

 

Pedeapsă: n-a fost luat în autocar la întoarcere

Ținând cont că joi, vineri și sâmbătă a programat câte două antrenamente, Artimon a fixat la doar 30 de minute durata fiecăreia dintre cele două reprize de ieri. Pe finalul meciului, principalul Farului a fost scos din sărite de execuția tânărului Ferdi Ghenciu (foto), care a ales să bată un penalty precum Mutu, dând scăriță. Și tot precum Mutu, a ratat, trimițând peste poartă. Supărat pentru aceasta, Artimon l-a înlocuit imediat și l-a certat pe margine. Mai mult, talentatul mijlocaș de 17 ani nu a fost luat în autocar la întoarcere, venind de la Ovidiu la Constanța cu mașina unui prieten. Apoi, la stadion, Ferdi a fost anunțat și de faptul că a fost exclus din lot pe termen nelimitat. În timpul meciului, în locul lui Ghenciu a intrat Paraschiv, jucător care, peste puține minute, la ultima fază a partidei, a înscris, stabilind scorul final.

 

Primul amical, duminică

Farul va susține primul meci de verificare din acest an duminică, 27 ianuarie, contra unei echipe din Liga a IV-a constănțeană. Până în acest moment, FC Farul a achiziționat doi jucători, ambii de la FC Viitorul, portarul Mirel Bolboașă și mijlocașul ofensiv George Călințaru, și este aproape să rezolve situațiile contractuale a încă trei tineri fotbaliști, un fundaș, un mijlocaș și un atacant.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 21 Jan. 2013, 02:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă