Un fost junior al lui Panathinaikos Atena dă probe la FC Farul

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 12:51 Pregătiri, amicale

FC Farul testează în această perioadă un portar grec, Giorgios Barolas, în vârstă de 20 de ani, care a jucat ultima dată la o echipă din a treia divizie a țării sale, Atromitos Piraeus. Goal-keeper-ul de 1,85 m înălțime a început fotbalul la Academia de copii și juniori a clubului Panathinaikos Atena, unde a fost coleg cu unul dintre fotbaliștii actuali ai celebrului club elen.
 
În repriza a doua a meciului amical cu CFR Constanța, în poarta Farului a apărut un chip nou. Un fotbalist grec, care încearcă să-i impresioneze zilele acestea pe tehnicienii Farului, Ion Răuță și Gică Mina, care îl evaluează cu ochi de experți, ambii fiind foști portari! Jucătorul elen s-a născut pe 7 ianuarie 1993, într-un sătuc din apropierea orașului Halkida (aflat la 78 km distanță de capitala Atena). Astfel că micului Giorgios nu i-a fost greu să ajungă, la vârsta de șapte ani, la Academia de fotbal a lui Panathinaikos Atena. La 11 ani, a fost distribuit de antrenor în poartă și acolo a rămas până astăzi. Giorgios a evoluat și într-o selecționată a regiunii, iar apoi la echipa Evia Halkida (cu care a promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a). La Farul a venit de la o altă formație din eșalonul trei, Atromitos Piraeus, iar unul dintre cei care au mijlocit sosirea sa la Constanța este și Costi Bârbora, fost jucător al Farului, care are cunoștințe în Grecia.

Primul test pe care l-a dat Giorgios la echipa constănțeană, amicalul cu CFR (în care a jucat din minutul 50), nu a fost concludent, în condițiile în care fotbalistul a mers peste o zi cu autocarul pe ruta Atena – Constanța, iar la ora meciului era dominat de o stare de oboseală. „N-am găsit cursă aeriană pentru ziua respectivă, așa că am fost nevoit să vin cu autocarul. Am fost foarte obosit la meci. Oricum, prima impresie despre Constanța și Farul a fost foarte bună. Băieții m-au primit cu căldură. Sper să-i conving pe antrenori că merit să rămân la această echipă. Este o oportunitate excelentă pentru mine. Am aflat multe lucruri și de la un fost coleg de școală de-al meu, care studiază medicina la Constanța. Mi-a vorbit frumos atât despre echipă (una de tradiție în România, cu suporteri înfocați), cât și despre oraș”, a declarat Georgios Barolas.

„Îl vom urmări și zilele următoare, pentru a vedea dacă ne poate ajuta”, a spus și Ion Răuță, antrenorul principal al Farului.
 
Antrenat de două legende ale Greciei

Portarul are un frate mai mic, Andreas, în vârstă de 13 ani, care i-a urmat exemplul și s-a făcut și el fotbalist. Mai mult, el este tot goal-keeper, la Academia lui Panathinaikos, dar joacă și în echipa reprezentativă a regiunii. Cât timp a activat în sectorul juvenil al lui „Pana”, Giorgios a fost coleg cu unul dintre actualii echipieri ai clubului din capitala Greciei, fundașul stânga de 19 ani Diamantis Chouchoumis. Giorgios se mândrește și cu faptul că a fost antrenat de doi dintre portarii de legendă ai Greciei, Panagiotis „Takis” Ikonomopoulos și Panagiotis Kelesidis.

„Ikonomopoulos a fost portarul lui Panathinaikos din acea faimoasă finală de cupă europeană de pe Wembley, de pe 2 iunie 1971, pierdută de noi cu 0-2 în fața lui Ajax Amsterdam. Kelesidis a jucat pentru Olympiakos și a fost unul dintre cei mai buni goal-keeperi ai Greciei. Am învățat multe de la ei”, a spus Giorgios.
 
L-a vrut și Săgeata

Giorgios Barolas a spus că miercuri, în ziua când a ajuns la Constanța, a aflat că un conațional de-al său, și portar pe deasupra (Leonidas Panagopoulos), evoluează la Săgeata Năvodari. „Îi urez lui Leonidas toate cele bune. Poate că ne vom întâlni zilele următoare. Nu mă așteptam ca doi jucători greci să se afle atât de aproape unul de altul”, a spus Giorgios.

Primul prilej de întâlnire e meciul Săgeata – Oțelul Galați, din etapa a 12-a a Ligii 1, care se joacă pe stadionul „Farul” din Constanța, luni, 28 octombrie, de la ora 20.30. Barolas a dezvăluit că, în urmă cu o lună, a existat un interes al Săgeții pentru el, echipa din Năvodari dorindu-l atunci la probe.

Georgios a vorbit și de barajul pentru Campionatul Mondial din 2014, care va opune echipele României și Greciei. „Am aflat cu ce adversar a picat Grecia pe când eram în drum spre România. Am crezut că-mi face cineva o glumă. Echipa țării mele să joace cu reprezentativa țării în care eu mergeam! E greu de prezis cine va avea câștig de cauză. Grecia e foarte bună în apărare, dar nu marchează ușor, deși în atac are jucători valoroși precum Samaras și Mitroglou. De cealaltă parte, România stă bine în ofensivă, dar mai slab în defensivă, cu toate că în poartă e Tătărușanu, foarte bun. Cred că vor fi două meciuri închise, cu puține goluri”, a apreciat Giorgios, care a jucat și fotbal pe plajă, dar se descurcă foarte bine și la volei.
 
Tatuaj cu Iisus Hristos pe umăr

Fotbalistul grec este o persoană credincioasă, astfel că și-a tatuat pe umărul drept o imagine cu Iisus Hristos. De asemenea, pe piciorul drept are un mesaj în limba italiană, de aceeași factură: „Ajută-te singur, iar Dumnezeu te va ajuta”. Pe ceafă și-a tatuat o cruce cu inițialele tuturor membrilor familiei sale, iar al patrulea tatuaj e pe antebrațul stâng, tot un mesaj.
 
Ședințe foto în Grecia

Atrăgător ca bărbat, Giorgios Barolas ar putea face carieră și ca fotomodel. De altfel, el a participat la câteva ședințe foto în Grecia, la invitația câtorva prieteni ai săi, dar a spus că totul a fost la nivel amator, ca o distracție. „Nu se poate spune că sunt un model”, arată portarul grec.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 12:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă