Un fost coechipier al lui Ianis Zicu a venit la Farul de la FC Vaslui

Mihai Andries 03 Dec. 2013, 10:38 Pregătiri, amicale
Un fost coechipier al lui Ianis Zicu** a venit la Farul de la FC Vaslui

Fotbaliștii Farului au intrat ieri în vacanță. Inițial, se stabilise ca „marinarii” să se pregătească toată săptămâna și apoi să primească liber, până pe 13 ianuarie 2014, dar antrenorul Ștefan Petcu a explicat că s-a considerat că e mai bine să se pună punct mai devreme activității jucătorilor pe anul în curs.
 
„Am discutat cu șefii clubului și am ajuns la concluzia că nu aveam de ce să-i mai ținem. Nu prea mai aveam ce face cu ei, doar pregătire de voie, de vacanță. Băieții au primit programe de pregătire pentru cinci săptămâni de pauză, trebuind să lucreze din două în două zile. Este adevărat, vacanța e cam lungă, dar nu avem ce face”, a arătat Ștefan Petcu. Principalul Farului a mai spus că, timp de o săptămână, între 6 și 13 ianuarie 2014, va testa la stadion mai mulți fotbaliști noi, sperând ca la reunirea lotului să aibă variantele de „împrospătare” a grupului. După meciul cu SC Bacău, pierdut de Farul cu 0-3 la Constanța, fosta glorie a „marinarilor” a spus că toate posturile sunt deficitare la echipă și că are nevoie de dubluri.

„În perioada următoare, vom căuta jucători. Lotul trebuie împrospătat. De asemenea, trebuie să efectuăm o pregătire de iarnă foarte bună. Cunosc situația cu lotul și cu pregătirea încă din vară, am vorbit cu Ion Răuță”, a spus Ștefan Petcu, ale cărui ajutoare în staff-ul tehnic sunt Doru Carali (antrenor secund), Gică Mina (antrenor cu portarii) și Cătălin Bușuricu (preparator fizic).

„Echipa a suferit la capitolul fizic. Se vede. Diferența este foarte mare. De aceea am ținut foarte mult să aduc și un preparator fizic. Este un fost junior de-al nostru și a mai lucrat în acest post la FC Vaslui, Mioveni sau Bihor. Chiar dacă o duc eu din alt punct de vedere, ne trebuia un preparator, care face 70% din program. Nu este așa de simplu, nu e numai alergare. Trebuie lucrat, că jucătorii nu au forță, nu au forță explozivă, n-au nimic. Acum încercăm să ne organizăm mai bine, încercând să intrăm în play-off. Dacă nu, să rămânem în Liga a 2-a”, a declarat Ștefan Petcu, tehnicianul bucurându-se că, deși a avut parte de un debut nefast pe banca tehnică a Farului, spectatorii l-au aplaudat. „Am beneficiat de o primire bună din partea publicului. Mă bucur că au înțeles că nu puteam face mai mult la acest moment. Dacă eram de șase-șapte luni la echipă, da, ziceam, dar așa…”, a precizat Petcu.

Preparator, cu licența B UEFA

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea „Ovidius” Constanța, Bușuricu are 30 de ani și a făcut parte din grupa 1983 a Farului (juca fundaș stânga), unde l-a avut antrenor pe Iosif Bukossy și unde a fost coechipier, printre alții, cu Ianis Zicu. A evoluat până aproape de 21 de ani, când a trebuit să renunțe la fotbal din pricina unei accidentări, dedicându-se studiilor. Bușuricu a absolvit școala de preparatori fizici a Federației Române de Fotbal, un curs de masaj și kinetoterapeut și un modul psihopedagogic. Are definitivat în învățământ și deține și licența B UEFA. A fost preparator fizic la Săgeata Năvodari, CS Mioveni, FC Bihor Oradea și FC Vaslui, echipe la care a lucrat cu antrenori precum Aurel Șunda, Ionuț Popa, Ilie Stan, Mihai Stoichiță, Marian Pană și Ionuț Moșteanu. A mai activat ca profesor la Școala „Grigore Moisil” din Năvodari (timp de patru ani) și la un centru de recuperare medicală (kinetoterapeut). La FC Farul a venit de la FC Vaslui.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 03 Dec. 2013, 10:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă