„U” Cluj a reușit o „manita” în primul amical din 2019. Ultrașii din Peluza Șepcile Roșii au făcut spectacol în tribună

Marius ANGHEL 27 Jan. 2019, 13:49 Pregătiri, amicale

Universitatea Cluj a câștigat la scor primul amical din 2019. Echipa lui Bogdan Lobonț a trecut cu 5-0 de Sticla Arieșul Turda, sâmbătă, pe terenul sintetic din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”. De luni, clujenii se mută pentru 13 zile în Turcia, acolo unde vor efectua un cantonament care va include alte patru meciuri-test.

Jocul amical a fost deschis de un moment coregrafic pregătit de galeria Universității. Ultrașii din Peluza Șepcile Roșii au pregătit un banner cu mesajul: „În anul acesta de glorie promovați și faceți istorie”. Apoi, Goga, Gavra, respectiv Abrudan au stabilit scorul primei reprize. În partea secundă au evoluat alți jucători, iar Florescu și Marius Coman și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor și au stabilit rezultatul final.

Ultima achiziție a clujenilor, atacantul Mircea Axente, fost la Dinamo, nu a fost utilizat.

„U” Cluj, prima repriză: Dinu (Gorcea) – Telcean, Abrudan, Prodan – Al. Coman, Văsălie, Giurgiu, Hordouan – Goga – Hațiegan, Gavra
„U” Cluj, repriza secundă: Gorcea (Dur-Bozoancă) – Kofi, I. Ursu, Berci – Căpușă, Greu, G. Florescu, Taub – N. Pîrvulescu – Cr. Ene, M. Coman

Iencsi: „Ambele echipele folosite s-au comportat foarte bine”

Despre jocul cu echipa din Liga 3 a luat cuvântul antrenorul principal în acte, însă „secundul” lui Bogdan Lobonț în practică. „A fost un prim test reușit, nu neapărat prin prisma rezultatului, ci prin atitudinea jucătorilor noștri. Am folosit două echipe diferite și ambele s-au comportat foarte bine. Important e că nu apărut accidentări. Sperăm ca pe durata cantonamentului vremea să fie mai prietenoasă, pentru că alte echipe au prins condiții meteorologice total nefavorabile în Turcia. Pentru noi ar fi foarte important să ne pregătim acolo pe un gazon natural, deoarece băieții arată multă determinare și, după cum știm, nu e ușor să te antrenezi pe o suprafață sintetică. Axente este un transfer foarte important pentru Universitatea. Are o vastă experiență în Liga 1, îl cunoaștem foarte bine, este un băiat cu un caracter deosebit și un atacant de care avem mare nevoie. Mentalitatea noastră, a grupului, este să fim cei mai buni. E normal să ne dorim promovarea, să jucăm pe prima scenă, iar „U” merită să se dueleze cu marile puteri ale fotbalului românesc. Nu cred că vor mai fi alte transferuri, pentru că nu este un obiectiv primordial. Am găsit aici un grup foarte bun, cu o mentalitate puternică și ne mândrim că putem să antrenăm asemenea băieți”, a spus Iencsi.

Florescu: „Ne-am acomodat deja cu Bogdan Lobonț”

Autor al unuia dintre cele cinci goluri marcate în acest amical de Universitatea, George Florescu a vorbit mai multe despre noul lor antrenor, Bogdan Lobonț, însă și despre ceea ce îi așteaptă în cantonamentul din Antalya.

„Orice meci amical e un test bun. E o oportunitate pentru antrenor să îi vadă la treabă pe băieți, să observăm împreună ce am lucrat bine la antrenamente și ce putem să corectăm. E important că am câștigat, chiar dacă am jucat împotriva unei echipe de Liga a 3-a, deoarece victoriile ne dau încredere. Ne-am acomodat deja cu Bogdan Lobonț, eu îl cunoșteam de ceva timp pentru că mi-a fost coleg la echipa națională. E un băiat super-pozitiv, care a adus un plus în vestiar, unde predomină o atmosferă plăcută și sunt convins că roadele muncii noastre se vor vedea la sfârșitul campionatului. În cantonament vom juca o serie de partide amicale și consider că acolo vor fi adevăratele teste înaintea reluării sezonului. Noi am fost favoriți la promovare încă de la început și cred că trebuie să ne menținem acest statut. Am avut evoluții foarte bune, ne-am împiedicat în câteva meciuri pe care, în mod normal, trebuia să le câștigăm, dar sunt convins că în retur Universitatea va arăta total diferit și nu le vom da nici o șansă adversarilor noștri. Axente ne va ajuta, cu siguranță. Este un jucător cu foarte multă experiență în prima ligă, cu goluri marcate. Fiecare jucător care ajunge la „U” Cluj are o valoare indiscutabilă. Sunt convins că toate transferurile pe care le-am făcut în această pauză competițională ne vor ajuta”, a comentat Florescu.

Universitatea Cluj se află în cantonament în Antalya de luni, 28 ianuarie, până pe 9 februarie, acolo unde va disputa patru partide de pregătire, în compania formațiilor Slavia Sofia (Parva Liga, Bulgaria, 30 ianuarie), Pyunik Erevan (Premier League, Armenia, 1 februarie), Rad Belgrad (Super Liga, Serbia, 4 februarie) și FC Montana (Vtora Liga, Bulgaria, 7 februarie).

Foto: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 27 Jan. 2019, 13:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă