Țucudean, Chindriș și Purece revin la antrenamente

20 Jul. 2009, 13:46 Pregătiri, amicale
Țucudean, Chindriș și Purece** revin la antrenamente

Acțiunea lotului național de juniori U19 se încheie miercuri, iar de joi cei trei arădeni vor reveni sub comanda tehnicienilor utiști.
 

 

De joi, în lotul Bătrânei Doamne se vor întoarce George Țucudean, Florin Purece și Marius Chindriș, care de două săptămâni se antrenează cu lotul național under 19. Cei trei se vor integra de la mijlocul săptămânii sub comanda antrenorilor utiști, după ce au ratat primele două săptămâni de pregătire ale Bătrânei Doamne. George Țucudean va acoperi compartimentul ofensiv al UTA-ei, aflat în suferință conform antrenorului principal Ionuț Popa. Marius Chindriș evoluează ca mijlocaș central defensiv și va fi la concurență cu Mutulescu și Apostol, iar Florin Purece contează în lot ca soluție pentru flancul stâng al liniei de mijloc, unde îl are ca și concurent direct pe Răzvan Fritea.
 

 

N-au probleme cu pregătirea fizică. Dimpotrivă!
 

 

Cu toate că Țucudean, Purece și Chindriș nu s-au antrenat cu UTA în ultimele două săptămâni, ei se vor prezenta la Arad puși la punct cu pregătirea fizică. „Mai avem puțin și ne lăsăm de fotbal, pentru a ne apuca de atletism. La lot am făcut câte trei antrenamente în fiecare zi, iar de partea fizică s-a ocupat Marian Lupu, preparatorul fizic al lotului național. Am alergat de ne-au sărit capacele și consider că nu avem probleme din acest punct de vedere. Dimpotrivă, cred eu că suntem la un nivel fizic bun și că nu va fi cazul să lucrăm suplimentar pentru a-i ajunge din urmă pe colegii de la UTA. Au vorbit cu ei și am auzit că au avut un cantonament foarte greu, dar nici noi n-am pierdut vremea degeaba la lotul național. Oricum, abia așteptăm să ne întoarcem acasă și începem pregătirea cu UTA”, a declarat George Țucudean, care a mărturisit că i-a fost greu la lot, dar că îi prinde foarte bine pregătirea făcută acolo.
 

 

Vor lipsi destul de mult de la UTA din cauza programului de la lotul U19
 

 

Cei trei internaționali de juniori ai UTA-ei au fost incluși într-un program complex de pregătire al lotului național U19 al României, care în luna octombrie va participa la calificările pentru Campionatul European, în cadrul unui turneu care va avea loc în Austria. Din acest motiv, Federația Română de Fotbal a alcătuit lotului din care fac parte arădenii Țucudean, Purece și Chindriș un program condensat, motiv pentru care UTA va fi nevoită să-și susțină o serie de meciuri fără ei, de-a lungul turului de campionat. De exemplu, cei trei vor rata în mod normal partida de debut a Bătrânei Doamne în noul sezon, urmând să se prezinte din nou la lot, pentru un meci amical inter-țări. „De mers o să mergem la lot, dar meciul naționalei de juniori este în 18 august și este posibil să ne lase să jucăm la UTA, dacă va fi nevoie de noi. Asta rămâne de văzut”, a spus George Țucudean. Apoi, în septembrie, va urma o nouă acțiune, iar în luna octombrie, pentru două-trei săptămâni, Bătrâna Doamnă nu se va putea baza pe jucători, deoarece atunci vor avea loc pregătirea finală și meciurile de calificare. Până atunci însă, începând de joi, George Țucudean, Marius Chindriș și Florin Purece se vor prezenta la antrenamentele Bătrânei Doamne, urmând să se acomodeze cu noii colegi și cu ideile staff-ului tehnic. 
 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

20 Jul. 2009, 13:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă