Țapoș, mulțumit de Cioară

24 Feb. 2012, 08:00 Pregătiri, amicale
Țapoș, mulțumit de Cioară

UTA a plătit tribute erorilor defensive în partidele amicale disputate în Antalya, o parte de vină având-o și cei doi portari deplasați în cel de-al doilea stagiu de pregătire al iernii. Mădălin Smaranda a evoluat 280 de minute meciurile din Turcia, iar Andrei Cioară – 170, concluzia lui Dan Țapoș fiind următoarea:”Lui Smaranda i se pot reproșa parțial cel de-al doilea gol cu Farul și prima reușită a celor de la CFR Cluj. Au fost două faze identice, la care portarul putea face mai mult și i-am și spus asta lui Smaranda. Cioară a luat și el două goluri, la care, la rândul său, putea avea o altă reacție, însă, per ansamblu, ambii au făcut meciuri destul de bune. Și-au ajutat echipa în alte ocazii. De asemenea, au răspuns foarte bine la antrenamente. Personal, mi-am atins scopul în cantonamentul din Antalya, din punctul meu de vedere Smaranda și Cioară erau pregătiți să apere încă din 3 martie, când ar fi trebuit să jucăm primul meci oficial al returului”.

Antrenorul cu goal-keeperii din Calea Aurel Vlaicu a ținut să mai precizeze că tânărul Andrei Cioară a progresat mult în această iarnă și, cel puțin până la revenirea lui Remo Amadio, merită cel puțin un loc pe bancă la meciurile din Liga a 2-a. „Smaranda nu mai e o surpriză pentru mine, e profesionist, un băiat de caracter care tace și face. În schimb, vreau să subliniez că sunt foarte mulțumit de Cioară, a făcut progrese mari în ultimul timp. A început să vorbească mult în poartă, să-și dirijeze colegii, lucruri pe care nu prea le făcea înainte. Începe să aibă personalitate, calități are, iar dacă va înțelege să muncească și mai mult, va deveni încetul cu încetul un jucător important pentru UTA”, a explicat Țapoș, care poate conta din nou și pe Remo Amadio.

„E sănătos, a respectat întocmai programul special ce i l-am lăsat înainte de a pleca în Antalya, numai că greul de abia acum începe pentru el. O să aibă câte două antrenamente pe zi, fiindcă are de recuperat timpul pierdut la Moneasa și Turcia. De două zile a plecat în Antalya, fiindcă i-a murit bunica și când l-am văzut cât este de afectat nu-l puteam ține aici. I-am înțeles și împărtășit durerea, iar, de vineri, este din nou la antrenamente”, a adăugat Dan Țapoș.

În fine, tehnicianul cu portarii al „Bătrânei Doamne” a vorbit și despre împrumutul la Gloria a unuia dintre tinerii pe care i-a pregătit timp de o săptămână la Moneasa. „Din punctul meu de vedere, era mai bine să apere meci de meci la Criș, la echipa din orașul său natal. Așa, la Gloria, nu cred că are șanse să-i ia fața lui Bujor…Dar, dacă cei din conducerea clubului nostru au decis să-l împrumute la Gloria, în virtutea bunelor relații, ne conformăm cu toții”, a încheiat Țapoș

Sursa: Sport Arad

24 Feb. 2012, 08:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă