Svichi a revenit la antrenamentele Rapidului după patru luni de inactivitate. „E un fotbalist de care avem nevoie”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 13:05 Pregătiri, amicale
Svichi a revenit la antrenamentele Rapidului după patru luni de inactivitate.**

Oficialii Rapidului și-au pus mari speranțe la vremea respectivă în mijlocașul Armand Svichi, jucător ajuns la Suceava la începutul lunii noiembrie a anului trecut, pe filiera FC Botoșani. Fotbalistul în vârstă de 19 ani n-a apucat însă să joace decât patru meciuri în tricoul „alb-vișiniu”, accidentându-se grav la genunchi chiar în debutul jocului din ultima etapă a sezonului de toamnă, împotriva Oțelului Galați. Verdictul medicilor a fost crunt, ruptură a ligamentului încrucișat interior și fisură de menisc, singura soluție pentru recuperarea totală fiind intervenția chirurgicală. Operația a fost efectuată cu succes pe data de 22 decembrie a anului trecut la o clinică din București, iar după o perioadă asiduă de recuperare, care a durat 4 luni, Armand a revenit începând din această săptămână la antrenamentele grupării sucevene.

„Mă bucură revenirea lui Svichi, pentru că este un jucător tânăr, cu calități, care poate răzbi în fotbal. Urmează să vedem cum va rezista la efort, pentru că vine după o perioadă lungă de inactivitate. Sperăm să devină apt de joc cât mai curând, pentru că este un fotbalist de care avem nevoie”, a declarat Costel Ilie, antrenorul principal al Rapidului.

Rădăuțean la origine, Armand are în spatele lui o poveste de viață interesantă. A început fotbalul în orașul său natal, la Clubul Sportiv Școlar, sub comanda antrenorului Viorel Stoica, iar la vârsta de 14 ani a ajuns la Academia de Fotbal a lui Gică Popescu, după ce a fost remarcat la un trial național, intitulat „Vreau să devin mare”. În anul 2012, la vârsta de 16 ani, a ajuns în Italia, la gruparea Novara Calcio, ajutat fiind de unchiul său, Daniel Stoica, care la acea vreme activa ca scouter pentru formația italiană. La Novara a evoluat pentru început la echipa de juniori a clubului, însă în urma evoluțiilor sale apreciate a fost promovat la echipa de tineret, ajungând să fie selecționat la loturile naționale de juniori ale României.

În vară, Armand a ales să revină în țară, adunând în sezonul trecut șase prezențe în Liga I pentru gruparea FC Botoșani.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 Apr. 2016, 13:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă