SSC Farul a avut 13 jucători la reunire. Grigoraș e optimist că va face o echipă care să nu-i producă emoții: „Nu intru în panică. Avem gânduri mari”

Marius ANGHEL 15 Jan. 2019, 16:44 Pregătiri, amicale

SSC Farul și-a reluat de ieri, 14 ianuarie, pregătirea pentru partea a doua a sezonului Ligii 2, un campionat unde, după 21 de etape, se află pe loc retrogradabil. Echipa condusă de Petre Grigoraș, reunită în număr redus de jucători, după ce s-a făcut o restucturare masivă, a efectuat, la stadionul „Gheorghe Hagi”, un antrenament ușor. Doar 13 fotbaliști au participat la primul antrenament din 2019, dintre ei patru fiind noutăți.

La începutul ședinței de pregătire, jucătorii s-au întâlnit în sala de forță, iar apoi au continuat mișcarea pe gazon. Din lotul care a încheiat anul 2018 s-au regăsit Popa, Sabangeanu, Zanfir, Doumbia, Iani, Fotescu, Păun, Al. Grigoraș și Moise, în timp ce noutăți au fost portarul Raul Avram, fost la Dacia Unirea Brăila, Juncu (ex – U Craiova), Coman (Victoria Cumpăna) și Eduard Cheng (Sparta Techirghiol, un jucător cu mama româncă și tată chinez.

Grigoraș: „Nu intru în panică. Avem gânduri mari”

Petre Grigoraș așteaptă în următoarele zile să-și completeze lotul. „Ne-am despărțit de o serie de jucători care am considerat noi că nu ne mai pot ajuta în returul de campionat. Sperăm ca în 2019 echipa să arate altfel și suntem convinși că va fi așa. Avem gânduri mari. E prima zi și, într-adevăr, lotul e destul de restrâns, dar nu e niciun fel de problemă, nu intru în panică, întrucât în această săptămână așteptăm și alți jucători. Sperăm ca în cele două săptămâni de pregătire pe care le avem la Constanța să completăm lotul cel puțin 90%. Vrem ca începutul de campionat să ne găsească pe o poziție bună în ce privește echipa și jocul, iar rezultatele pe care ni le dorim cu toții să vină. În perioadă de vacanță, împreună cu conducerea am urmărit foarte mulți jucători și am luat legătura cu mulți. Mai durează însă o zi, două, trei până se va completa lotul”, a spus Petre Grigoraș la reunire.

„Vrem să rămânem cu fruntea sus în Liga a 2-a”

SSC Farul a încheiat prima parte a sezonului pe locul 17, retrogradabil, cu doar 20 de puncte acumulate în 21 de etape, fiind la două puncte în spatele ultimei echipe care e pe loc salvator. Pentru restul campionatului, Grigoraș nu mai vrea emoții.

„În primul rând, vrem să creăm o echipă competitivă, care să nu mai aibă emoții. Pentru retur nu ne putem fixa un țel prea îndrăzneț, ocupăm pe loc retrogradabil și suntem realiști. Când am venit la echipă, ne-am asumat un risc destul de mare. Am încercat să adunăm cât mai multe puncte. Sigur, puteau fi mai multe, dar asta este viața. Am trecut însă la schimbarea de lot, după o analită atentă. Sper să fim inspirați și să aducem jucătorii care să ne ducă acolo unde ne dorim. Pe termen scurt, vrem să rămânem cu fruntea sus în Liga a 2-a, formând totodată o echipă care să dea speranțe ca din vară să ne batem la promovare, care este obiectivul principal. Dar până ajungem la acel obiectiv ne vedem de treabă acum. Sunt convins că vom face o echipă puternică. Ambițiile sunt foarte mari, iar cu puțină răbdare ne putem atinge scopurile”, a mai spus Grigoraș.

După două săptămâni de pregătire pe plan local, la Constanța, SSC Farul va pleca într-un cantonament în Antalya, Turcia. În acest stagiu, „marinarii” vor susține cinci partide de verificare, două dintre acestea fiind stabilite: cu Dnipro Dnipropetrovsk (Ucraina) și FC Kolos (Rusia).

Foto și video: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 15 Jan. 2019, 16:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă