Sportul Snagov s-a reunit, însă situația clubului rămâne în continuare complicată. Jucătorii prezenți la antrenament și antrenorul ofertat să preia echipa

Marius ANGHEL 24 Jan. 2020, 16:02 Pregătiri, amicale

”Mai bine mai târziu decât niciodată” este un proverb care i se potrivește din nou, la fel ca în precedentele pauze din Liga 2, echipei Sportul Snagov. Într-un moment în care unele adversare din campionat au trecut de două săptămâni de pregătire, altele de una, unele se întorc din primul cantonament extern sau altele pleacă în Turcia sau Cipru, penultima clasată din eșalonul secund abia s-a reunit pentru primul antrenament din 2020. Timid. Mai slab și ca „lanterna roșie” Pandurii.

Sub conducerea interimarului Răzvan Ciodar (31 de ani), cel care a condus echipa și în ultimele două etape desfășurate în 2019, Sportul Snagov a susținut astăzi, 24 ianuarie, primul antrenament din acest an, după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, întâia tentativă de reunire a eșuat. Atunci, jucătorii neplătiți de mai bine de patru luni au protestat prin a refuza să se pregătească până nu își văd o parte din restanțe.

16 jucători la primul antrenament. Doi își cer actele pentru a pleca

16 jucători au fost astăzi la stadionul din Ghermănești, însă rămânerea a multora dintre aceștia în lot e sub semnul întrebării, mai ales că viitorul clubului e nesigur. Chiar săptămâna trecută se vorbea despre retragerea din campionat, deoarece echipa nu are dreptul de a face legitimări, iar un răspuns de la FRF în această privință întârzie să vină.

Conducerea Sportului Snagov speră ca, totuși, să poată achiziționa măcar juniori, născuți după 2001, pe care să se bazeze în partea a doua a sezonului, după ce federația a schimbat de curând o regulă în privința acestora.

Astăzi, la stadion au fost prezenți doi portari (Octavian Stanciu și un junior), Cristian Poștoarcă, Alin Ghidurea, Cosmin Novac, Adrian Neacșu, Vlad Mocioacă (fundași), Mădălin Răileanu, George Apostol, Alin Turbatu, Florin Lungu, Andrei Mirică, Narcis Ioniță (mijlocași) și Raul Bucur, Alexandru Rusu și Constantin Stoica (atacanți).

Mijlocașii Alexandru Nechita și Paul Cubleșan au absentat astăzi, dar se vor alătura lotului în zilele următoare.

Dintre cei prezenți, fundașul Vlad Mocioacă și atacantul Constantin Stoica, acesta din urmă fiind și căpitanul echipei, sunt pe picior de plecare, cei doi fiind în negocieri cu conducerea pentru a fi lăsați să plece.

Cât privește noul antrenor principal, conducerea clubului negociază în aceste zile cu Viorel Ferfelea (34 de ani), deținător a licenței A, deci care poate conduce o echipă de Liga 2, însă acesta a cerut termen de gândire și îndeplinirea anumitor cerințe pentru a da un răspuns favorabil. Situația actuală a clubului deținut acum de afaceristul Ovidiu Onosă, cu salarii restante pe mai multe luni și cu imposibilitatea de a face transferuri pentru a se spera la salvarea de la retrogradare, e una complicată.


Viorel Ferfelea (foto, primul din dreapta), fost jucător la Sportul Studențesc, U Craiova sau ASA Târgu Mureș, a evoluat la Sportul Snagov în 2018, acum două sezoane, în 13 meciuri, pe când echipa era antrenată de Valeriu Răchită și avea o situație mult mai bună în campionat, nu și financiar.

Marius ANGHEL 24 Jan. 2020, 16:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă