Sorin Chițu, „tunarul” Farului! Stafful constănțenilor face glume pe seama golurilor multe înscrise de atacant

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 11:33 Pregătiri, amicale

Întrucât nu au găsit adversar pentru un amical, antrenorii Farului au optat, sâmbătă, pentru un joc-școală între componenții lotului. Au fost alcătuite două echipe, iar cea echipată în albastru a fost în avantaj la pauză cu 3-2. Formația „galbenă” a revenit însă în partea secundă și s-a impus la diferență de patru goluri. Vioara întâi a partidei a fost atacantul Sorin Chițu.

Tehnicienii fariști Constantin Gache, Ion Barbu și Gică Mina au alcătuit două echipe echilibrate, formulele de start aducând față în față cel mai bun modul defensiv (la „albaștri”) și cel mai bun sistem ofensiv – mijloc și atac (la „galbeni”) de la Farul. Cele două echipe de început au fost: „Albaștrii” – I. Dinu – Suciu, D. Ciobanu, Fl. Pătrașcu, Barna – Ad. Ionescu – Plămadă, V. Ion, Corcoveanu – Pâslaru, Butoi; „Galbenii” – Lazăr – Băjan, Topor, Romașcanu, Otei – Milea – Duțu, Nicorec, Cristocea – S. Chițu, Pătulea.

„Albaștrii” au condus cu 3-2 la pauză, după golurile marcate de Butoi, V. Ion și Pătrașcu (din penalty), respectiv S. Chițu (2). La 1-0 pentru adversari, „galbenii” au ratat însă un penalty, prin Pătulea, portarul Dinu reușind să respingă balonul.

„Păstrează golurile și pentru oficiale!”

În partea secundă, „galbenii” au întors soarta jocului, înscriind de cinci ori (fără a primi vreun gol) și impunându-se cu 7-3. Chițu și-a continuat recitalul și a mai marcat de două ori, celelalte reușite aparținându-le lui Pătulea (2) și Boritz. Practic, Sorin Chițu a înscris primele patru goluri ale echipei sale.

Vârfului de 35 de ani nu-i trebuie multe ocazii pentru a înscrie, fiind extrem de eficient. După ce a marcat și golul patru, ducând scorul la 4-3 pentru echipa sa, Chițu a fost înlocuit de Constantin Gache, iar în drum spre vestiare, golgheterul Farului a avut un dialog amuzant cu oficialul farist Mihai Terzi. „Sorine, mai păstrează goluri și pentru meciurile oficiale. Sper că nu le-ai dat pe toate acum”, a glumit Mihai Terzi. „Păi de aceea am și ieșit, să mai țin și pentru campionat”, a răspuns, în aceeași notă, Chițu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Lot de 23 de jucători

În partea secundă, au mai intrat pe teren portarul Tătar și jucătorii de câmp Meleandră, Al. Matei, Muscă, Ciochină, Țăranu, Boritz, Vieru și Noață, un fost junior al Farului, care a jucat în trecut la grupa 1987. Goalkeeper-ul Olaru a fost învoit, iar alți jucători, precum Cl. Popa, Erdal, Giurgiu, Caciandone, Cazan sau Voinea, nu se mai află în lotul Farului.

„A fost o partidă utilă, care ne-a permis să mai lucrăm la relațiile de joc, dar și să ne edificăm asupra unora dintre jucători”, a declarat antrenorul secund Ion Barbu.

Zilele acestea, lotul se va definitiva, tehnicienii constănțeni urmând a se opri asupra unui efectiv de 23 de fotbaliști. La Farul ar putea reveni și fundașul central Constantin Bumbac.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 11:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă