Șoimii, victorie la limită cu Național Sebiș. Ionuț Popa a fost un butoi cu pulbere după amical

Marius ANGHEL 17 Aug. 2015, 10:46 Pregătiri, amicale

Două dintre echipele arădene care vor lua startul în noul sezon peste două săptămâni, Pâncota, în eșalonul secund, iar Sebișul în Liga a 3-a, s-au întâlnit sâmbătă dimineață în Podgorie. A rezultat un meci de o bună calitate, destul de echilibrat, cu un plus – totuși – pentru echipa gazdă. În final, Șoimii s-a impus la limită, scor 1-0.

Noua achiziție a „șoimilor”, Ousmane Gueye, a început bine, cu două ocazii. Senegalezul a reluat mai întâi din careu centrarea lui Leucuța, dar Szekely a reținut, iar apoi a finalizat cu un șut puțin pe lângă colțul scurt pasa lui Oprea. Sebișenii s-au bazat mult pe contraatcuri, purtate în special pe benzi, dar ultima pasă a cam lipsit de fiecare dată. Prima ocazie a vizitatorilor a venit după șutul puternic al lui Mihuța, de la 25 de metri, respins cu dificultate în corner de Sălăjan. Tot Ousmane l-a întrebuințat pe Merșca cu un șut pe colțul lung, dar tabela a deschis-o Fuchs. Bîtea a inventat o lovitură liberă pentru Pâncota pe linia de 16 metri, iar fostul mijlocaș al lui Poli a trimis direct în vinclul porții adverse. 1-0, scor la pauză.

Sebișenii au început mai bine partea secundă și Susanu a trimis puțin peste poartă, cu capul, după cornerul lui Mihuța. Apoi, Velici i-a furat o minge portarului Bordea, dar a finalizat din unghi doar în bară.

Finalul de meci a fost lipsit de ocazii clare. Portarul Păduraru, intrat în locul lui Merșca, a intervenit simplu în fața lui Ousmane și a reținut șutul de la distanță a lui Dubeștean. De partea cealaltă, Călin a tras telefonat de la 23 de metri, pradă simplă pentru Bordea. 1-0, rezultat final.

Pâncota: Sălăjan (Bordea 46) – Doda (Dan 79), Pascariu, Rusu, Siminic – Issa (Ousmane 67), Fuchs (Pavel 46) – Leucuța (Farcaș 79), F. Cuedan (Dubeștean 46), Oprea (F. Cuedan 67) – Ousmane (Gîlcă 46).

Sebiș: Szekely (Merșca 35, Păduraru 65) – Toader, Oiță (Stegaru 67), Neacșu, Cherecheș (Horcea 79) – Avramescu (Călin 67), Stupu – Mihuța, Rus (Stoian 79), Susanu – Velici.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la amical

Ionuț Popa: „Indiferent de motive, nu ai voie să te exprimi așa pe teren”

Deși i-au bătut pe sebișenii lui Cojocaru, „șoimii” nu au făcut un meci prea strălucit și au trezit „vulcanul” din Ionuț Popa. Pretențiosul tehnician și-a muștruluit serios elevii în vestiar, dar a avut o discuție destul de aprinsă și cu președintele Pavel Piroș bineînțeles pe subiectul restanțelor financiare.

„Sunt total nemulțumit, mai bine făceam un antrenament decât să ne manifestăm în halul în care am făcut-o astăzi. Am fost dezamăgit în special de mijlocași, cărora le-am și spus că fac fântână la felul cum stau pe teren. Nu se poate așa ceva. Cine are linie de mijloc are echipă, noi nu avem linie de mijloc, sau cel puțin asta a fost impresia mea după jocul de azi. Ce să mai vorbim, m-au deranjat cum s-au manifestat în joc, fie că vorbim de un adversar mai slab sau mai bun, de căldură și de restul problemelor. Dacă nu mai aducem doi-trei jucători cu putere, greutate, vom avea probleme în campionat. Vorbesc în special despre axul central, plecând de la un fundaș central, un mijlocaș și, poate, chiar încă un atacant”, a punctat Popa la finalul confruntării cu divizionara a treia.

Întrebat care ar fi cauzele prestației mai puțin reușite a elevilor săi, „Mister” a adăugat: „Cauzele sunt multiple, asta e clar. Unele obiective, altele subiective. Sigur, e volum mare de muncă, dar nu poți face nimic fără muncă. Apoi, sunt nemulțumirile legate de bani, de restanțe. Se tot așteaptă măcar un salar, măcar cel pe aprilie, pe undeva e normal ca jucătorii să fie nemulțumiți. Dar, asta nu depinde de mine ca antrenor. Dacă aș avea bani, i-aș da, însă factorii de decizie sunt alții. Am înțeles că Primăria a votat bugetul, s-au făcut și rectificări, iar banii vor veni. Sper ca odată cu ei să apară și acea motivație în plus. Dar, revin și spun că ai sau nu bani, când e vorba despre un joc, trebuie să-l tratezi cu seriozitate și responsabilitate. Noi nu am făcut asta azi și sunt foarte supărat”.

Experimentatul tehnician și președintele Piroș au stat la discuții aproape o jumătate de oră după terminarea amicalului cu Sebișul, încercând să pună în ordine unele lucruri nedemne pentru o divizionară secundă.

Fuchs și-a învins fostul antrenor: „L-am necăjit puțin, dar mai importantă este victoria echipei mele”

Amicalul de sâmbătă, din Podgorie, a fost decis de o lovitură liberă excelent bătută de Marian Fuchs de pe linia de 16 metri. Victoria nu a „îndulcit” însă discursul de final de meci al lui Ionuț Popa, care a arătat cu degetul mai ales spre mijlocașii săi, acuzându-i de lipsă de mobilitate în teren.

„E și normal ca Mister să fie nemulțumit, nu am jucat așa cum trebuie. Se apropie debutul în campionat și trebuie să arătăm mai bine, să uiităm de oboseală, de tot. Chiar și de bani. Sunt importanți, dar când intrăm pe teren, nu trebuie să ne mai gândim la ei”, a spus tânărul mijlocaș central, schimbat la pauză de tehnicianul „șoimilor”.

Un executant redutabil de faze fixe, Fuchs a recunoscut că reușita a avut o savoare aparte, venind împotriva formației fostului său antrenor. „Am avut încredere că o să dau gol, a fost și puțin noroc la mijloc, mă bucur că echipa a câștigat. Iar bucuria e cu atât mai mare cu cât mi-am învins fostul antrenor. Am și vorbit cu el pe tema aceasta înainte de meci, ne-am tachinat puțin și iată că l-am necăjit puțin. Dar, mai importantă este victoria echipei mele, chiar dacă a fost vorba doar despre un amical”, a adăugat fotbalistul de 23 de ani.

Acesta a recunoscut că, probabil, era din nou alături de Călin Cojocaru și noua stagiune. „Dacă nu era oferta de la Pâncota, cu siguranță aș fi luat în calcul să plec și eu la Sebiș. Au făcut o echipă bună acolo, au șanse să promoveze. Dar, toate eforturile mele se canalizează pe ceea ce am de făcut la Pâncota. Sperăm să facem jocuri mult mai bune în campionat, să ne trezim, altfel ne va fi greu să obținem rezultatele dorite”, consideră Fuchs, care speră ca în decursul săptămânii viitoare să rezolve definitiv trecerea sa în „alb-negru”: „Mai trebuie să am o discuții cu domnii Stanciu și Alexa, de la Poli, sper să nu fie probleme și să pot juca la Pâncota”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Aug. 2015, 10:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă