„Șoimii” se reunesc mai repede. Ionuț Popa a sunat adunarea: „Aș vrea să păstrez 10 jucători sub 20 de ani în lot”

Marius ANGHEL 30 Jun. 2015, 19:36 Pregătiri, amicale

Inițial, Șoimii Pâncota își programase reunirea pentru luni, 6 iulie, dar la cererea lui Ionuț Popa, aceasta a fost anticipată cu câteva zile. „Alb-negrii”, sau mai bine spus cei care aspiră la un tricou „alb-negru” în stagiunea următoare, se vor întâlni cu antrenorul lor miercuri dimineață, la baza sportivă a acestuia din Subcetate, iar după o scurtă ședință vor și trece la treabă.

Aer tineresc

Pentru această primă întâlnire a sezonului, „Mister” contează pe o formulă lărgită, cu foarte multe fețe necunoscute, multe dintre ele foarte tinere. „Ni s-au recomandat mulți fotbaliști sub 19 și 18 ani, pe care am fost de acord să-i vedem la lucru. Vor veni din Caraș, Timiș, Craiova și chiar din județul nostru, câțiva chiar dintre cei care au evoluat la republicani în sezonul trecut, în frunte cu atacantul Mandache. Din punctul meu de vedere, aș vrea să păstrez 10 jucători sub 20 de ani în lot și nu aș vrea să mă înșel în privința lor. Tocmai pentru acești copii am adăugat aceste 3-4 zile de pregătire, vreau să-mi fac o idee cât mai clară despre potențialul lor”, a punctat Popa.

Discuție și cu „greii” despre noile condiții

Pe lângă fotbaliștii tineri care bat la porțile divizionarei secunde arădene, la reunirea de miercuri vor mai fi prezenți și o parte a jucătorilor care au confirmat deja la nivelul ligii secunde. Se vorbește despre doi fotbaliști de la FC Bihor, dar mai ales despre cei care l-au convins pe Ionuț Popa că merită să continue în Podgorie. „Se știe deja că Dubeștean, Traore, Issa și Rusu și-au dat acordul verbal să continue cu noi, dar noi am mai vrea și alții. Vorbesc în primul rând despre Cuedan, Polgar, Gîlcă sau Alin Mihai, cu mențiunea că pe acesta din urmă nu îl cunosc prea bine. Știu că e în proces de recuperare după o operație destul de grea la genunchi, sper să am ocazia să vorbesc cu el față în față. De fapt, tuturor aș vrea să le transmit ce poate clubul să le ofere în acest sezon din punct de vedere financiar. Nu vor mai fi salarii mari la Pâncota, dar se vor mai da bani sub formă de prime de joc. Fotbalul românesc trece prin momente grele, sunt resurse tot mai puține, cine înțelege asta bine, cine nu, poate să aleagă altceva. Am făcut o strategie împreună cu autoritățile locale din Pâncota și președintele Piroș, știm exact ce putem oferi, nu vom promite cai verzi pe pereți”, a mai spus Popa.

Pregătire centralizată la Arad

După cele câteva zile de acomodare cu efortul, „șoimii” se vor pregăti în sistem de mini cantonament. „Nu are rost să cheltuim în plus, așa că rămânem la Arad. Timp de două săptămâni vom efectua două antrenamente pe zi, cu masa de prânz inclusă, dar jucătorii se vor odihni la casele lor. Cred că e suficient dacă ne vom da cu toții interesul și vom pune osul la treabă. Apoi, va urma perioada cu 4-5 jocuri de verificare, în care vom cristaliza echipa pentru campionat. Din câte îmi dau eu seama, nu știu dacă se vor strânge echipe de două serii de Liga a 2-a, iar dacă se face una, întrecerea va fi destul de tare”, a încheiat „Mister”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Jun. 2015, 19:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă