Situație incertă la Mehedinți. Nou-promovata Minerul nu e sigură că poate începe campionatul

Situație incertă la Mehedinți.** Nou-promovata Minerul nu e sigură că poate începe campionatul

Din lipsa fondurilor, clubul cu sediul la Valea Copcii n-a mai plecat vineri în cantonament pe malul sârbesc al Dunării și nu știe dacă va lua startul în noul sezon. Între timp, FRF a anunțat componența seriilor din Liga a III-a, iar nou-promovata Minerul Mehedinți a fost repartizată într-o grupă din care fac parte echipe din județele Timiș, Arad,  Hunedoara, Gorj și Dolj.

Adversarele mehedințenilor  vor fi Becicherecu Mic, Millenium Giarmata, Vulturii Lugoj, CS Ineu, National Sebiș, UTA „Bătrâna Doamnă” Arad, FC Hunedoara, Minerul Motru, Pandurii II Târgu Jiu, Știința Turceni, CS Filiași și Metropolitan Ișalnița, fostă ACSMV Craiova. Luni se va stabili și data la care va începe campionatul, precum și programul etapelor, dar Minerul încă nu știe dacă va lua startul în noul sezon.

Din lipsa fondurilor, clubul de la Valea Copcii nu a putut pleca în cantonamentul din Serbia, de la Donji Milanovac, iar jucătorii sunt nemulțumiți că nu au luat niciun ban, deși de la barajul pentru promovare au trecut două luni. Aceștia au efectuat joi ultimul antrenament, fără tehnicianul Cristian Boboescu, dezamăgit și el că încă nu s-au semnat contratele pentru noul sezon. Conducerea i-a anunțat pe jucători să se prezinte luni, la ora 17,30, la antrenament și le-a transmis că se vor pregăti doar pe plan local până la începerea campionatului.  

„Nu știm dacă vom juca în Liga a III-a, dar ar fi păcat să se desființeze echipa, după ce am promovat. Bani nu am primit deloc, nu am plecat nici în cantonament la sârbi și nu ne-am mai antrenat de joi. Ne-au spus că vom face cantonament pe plan local și că ne vor caza la taberele școlare din Severin”, au spus jucătorii nou-promovatei.

Aceștia au susținut ultimul amical miercurea trecută,  cu divizionara D mehedineană AS  Drobeta 2013, de care au trecut cu 7-0 pe Stadionul Termo din Dr. Tr. Severin, prin golurile lui Robert Eduard Ilinca (10), Andrei Laurențiu Enea (18 – pen), Alexandru Ștefan  (30), Adelin Făiniși (47 – pen, 56), Sergiu Țuncu (80) și Mario Porcescu (83).

Banii de la bugetul local se lasă așteptați

Deși anunțase că obiectivul echipei va fi promovarea în Liga a II-a, Primăria Dr. Tr. Severin, care în paralel a negociat aducerea divizionarei secunde Metalul Reșița la malul Dunării,  a anunțat că nu poate vira bani în contul Minerului decât în luna octombrie, invocând faptul că actele prin care s-a semnat protocolul de asociere încă nu au fost trecute prin judecătorie. Consiliul Județean Mehedinți, celălalt finanțator al cubului cu sediul la Valea Copcii, a garantat că va aloca în septembrie prima tranșă din cei 300.000 de lei promiși, astfel că Minerul se află în imposibilitatea de a-și motiva jucătorii pentru prima etapă. De altfel, oficialii de la Valea Copcii speră ca echipa lor să fie cea care va sta în runda inaugurală, seria a IV-a având un număr impar de participante.

Inițial, Consiliul Local din Dr. Tr. Severin a vrut să preia în totalitate echipa, dar reprezentații Minerului n-au fost de acord și au propus un parteneriat în trei, alături de Consiliul Județean Mehedinți, în care fiecare din părți să dețină 33, 3 %. După ce sindicaliștii de la Întreprinderea Minieră Mehedinți n-au dorit să cedeze clubul, edilul Constantin Gherghe n-a mai apărut cu declarații în presă, lăsând astfel impresia că nu mai pare interesat de noul proiect.

 Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

 

Pe aceeași temă