Scântei la Cupa Juventus: Ștefăneștiul, nemulțumiri față de arbitraj. Gazdele s-au calificat azi în semifinale

Mihai Andries 12 Feb. 2015, 15:54 Pregătiri, amicale

Ziua de ieri a Cupei Juventus a adus primele probleme după ce meciul dintre Gloria Popești Leordeni și CS Ștefănești s-a terminat cu mulți nervi, din cauza arbitrajului centralului Laurențiu Ene. Victorioși în prima etapă, elevii lui Marin Dună au început meciul cu dreptul, prin golul marcat de Ionuț Niculae.

A urmat prima problemă cu arbitrajul lui Ene, care a trecut peste semnalizarea de ofsaid a colegei de la margine, a validat reușita lui Nelu Bucă și a stârnit nemulțumirea Ștefăneștiului. După meci, centralul a justificat că mingea a fost deviată pe spate de un adversar, anulând poziția de afară din joc. Același Bucă a mărit avantajul echipei din Popești Leordeni, de data asta ajutat de portarul advers, Manciu și Gloria era în avantaj după 45 de minute de joc.

Două roșii au umplut paharul Ștefăneștiului, care a amenințat cu retragerea

Partea a doua a întâlnirii nu a dus lipsă de noi gafe și mulți nervi. La jumătatea reprizei, Nanu a prins un șut de zile mari și mingea a intrat în poarta adversă, cu largul concurs al portarului Marius Ion. Ștefăneștiul a trecut peste momentul greu și a redus din diferență prin Vasile Mihai, unul dintre cei mai activi jucători ai echipei lui Marin Dună.

Spiritele s-au încins din nou, după ce albaștrilor li s-a anulat un gol perfect valabil, la o fază la care portarul Horvat a fost jenat în săritură de un coechipier, Adi Cristea și nu s-a pus problema unui fault la portar. Dar centralul Ene a văzut din nou altceva și scorul a rămas 3-2 pentru Gloria.

Cu nervii întinși la maxim, cei din Ștefănești au clacat și Vasile Mihai a luat două galbene în aceeași fază, după ce a comentat la decizia arbitrului și după aceea l-a înjurat când a fost avertizat cu primul cartonaș. După doar două-trei minute, încă un elev al lui Dună a părăsit terenul după o intrare prin alunecare, pe care Ene a taxat-o cu roșu.

Pe margine, președintele Ștefăneștiului, Cristi Mătărău, i-a anunțat telefonic pe organizatori că ia în calcul să nu se mai prezinte în etapa a treia, din cauza arbitrajului. „E incredibil, dacă la meciurile amicale ne furăm în halul ăsta. Păi ce chef de fotbal să mai aibă fotbaliștii, când tu ne-o scoți din poartă, când ei ne dau gol din ofsaid clar. Strigător la cer…batem drumul degeaba la o competiție amicală să ne facem nervi” s-a revoltat acesta

CS ȘTEFĂ‚NEȘTI – GLORIA POPEȘTI LEORDENI 2-3 (1-2) Ionuț Niculae, Vasile Mihai / N. Bucă (2), Nanu

Manciu – M. Dumitrache, Cazacu, Cip. Stoica, Rusie – V. Dinu, Tudorică – I. Niculae, Șt. Niculae, V. Mihai – A. Voicu
Au mai jucat: M. Ion – Trică, Bereșoaie, Cip. Stanciu, R. Stănescu, D. Stan, Cr. Dinu
Antrenor: Marin Dună

Horvat – Popică, Al. Ghiță, G. Dinu, M. Alexe – Ad. Cristea – Stănici, Burcea, Nanu, Al. Mărgărit – N. Bucă
Au mai jucat: A. Ungureanu, Lalciu, Vasilache, Bălțoi, Lixandru
Antrenor: Tudorel Stanciu

Egalul dintre echipele lui Șiman și Hagi a complicat situația

Al doilea meci de ieri le-a adus față în față pe Viitorul II Constanța și Sportul II, care au terminat la egalitate, scor 1-1. Elevii lui Cristian Cămui și Vasile Mănăilă au deschis scorul prin Cicâldău după o oră de joc, bucureștenii egalând prin Pitea după opt minute.

Conform siteului oficial al Academiei Hagi, Viitorul II i-a folosit pe Dur-Bozoancă (70 Murariu) – Toriște (46 Rogoza), Băluță (46 Hasnaș), Vasiu (70 Opriș), Otei (46 Șandru) – Preoteasa (46 Dumitrescu), Iacob (70 Trancă) – Tudoran (70 Ionescu), Cicâldău (70 Țugui), Cruceru (70 Manole) – C. Ene (70 Mățan).

În urma acestor rezultate, Viitorul II are patru puncte, Ștefănești și Gloria Popești Leordeni câte 3, iar Sportul II unul singur. Așa că oricare dintre cele patru echipe se poate califica mai departe, în funcție de rezultatul meciurilor de vineri. Gloria va juca cu Sportul II, în timp ce Viitorul II și Ștefăneștiul se vor duela în derbyul grupei.

Juventus, prima calificată în semifinale

În această dimineață, în primul meci al seriei a doua, gazdele de la Juventus au spulberat cu 5-0 pe FCM Alexandria. Echipa lui Marin Barbu a înscris de două ori de la punctul cu var, prin Muzac și Maradona Chiriac, pentru ca apoi Alex Badea, Crușoveanu și Alex Vasile să stabilească scorul final al meciului. Cu două victorii cu același scor, 5-0 și cu trei puncte avans în fața ocupantei locului secund în serie, chiar învinsa de azi, Juventusul este prima echipă calificată în semifinalele competiției.

În ultimul meci de azi, Electroaparataj a învins-o pe Voința Snagov, cu scorul de 4-2. G. Pristolian de două ori, B. Barbu și A. Lungu au marcat pentru bucureșteni, în timp ce M. Florea și Slv. Radu au înscris pentru ilfoveni. Așa că duelul direct din etapa a treia a grupelor, cu FCM Alexandria, va decide cea de-a doua semifinalistă din această serie

CLASAMENTE

Seria I

1. Viitorul II Constanța    2    1    1    0    5-2    4
2. CS Ștefănești              2    1    0    1    4-4    3

3. Gl. Popești Leordeni  2    1    0    1    4-6    3
4. Sportul II                       2    0    1    1    2-3    1

13.02.2015    Sportul II – Gloria Popești Leordeni    10:30
13.02.2015    Viitorul II – CS Ștefănești    13:30

Seria II

1. Juventus București    2    2    0    0    10-0    6
2. FCM Alexandria    2    1    0    1    2-5    3

3. Electroaparataj    2    1    0    1    4-7    3
4. Voința Snagov    2    0    0    2    2-6    0

14.02.2015    FCM Alexandria – Electroaparataj    10:30
14.02.2015    Voința Snagov – Juventus București    13:30

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 12 Feb. 2015, 15:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă