Roșu și staff-ul său tehnic au stabilit în mare măsură lotul care merg în Spania. Cei trei jucători care rămân la Arad

Marius ANGHEL 27 Jan. 2017, 14:18 Pregătiri, amicale

În proporție de 95 la sută, Laurențiu Roșu și colaboratorii săi de pe banca tehnică a echipei fanion a Aradului au stabilit lotul cu care vor aborda cantonamentul de la Oliva Nova. Pe listă sunt 24 de jucători, urmând ca un loc să fie rezervat unui eventual transfer pe ultima sută de metri în atac sau unui fotbalist care ar putea veni în probe în Spania, scrie SportArad.ro.

Din „garnitura” ce va decola duminică seara de pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara cu direcția Valencia lipsesc trei fotbaliști care au demarat pregătirile de iarnă pe 16 ianuarie. În primul rând, este vorba despre Ionuț Tănase, pentru care s-a considerat mai oportun să rămână acasă și să se trateze la degetele de la mână zdrobite în vacanța de iarnă. Mijlocașul de 18 ani și-a scos tijele, dar nu și ghipsul, astfel că va primi un program separat de pregătire din partea lui „Nacho”. Și vorbim despre unul dintre juniorii care a fost mai mereu titular în prima parte a sezonului și, care, iată pierde cea mai importantă etapă a pregătiri și – probabil – locul din primul „unsprezece” cel puțin pentru primele două-trei etape ala campaniei de primăvară.

Ceilalți fotbaliști excluși din motive tehnico-tactice sunt fundașul Erich Wild și mijlocașul Darius Covaci. Ambii rămân să se pregătească cu UTA II, în timp ce, de exemplu, Cătălin Tarcea, fotbalist care a bifat puține minute până și la „satelit” va pleca în Spania. Cel mai probabil, Roșu are nevoie în jocurile sale tematice de un mijlocaș central în absența lui Tănase, dar cel puțin deocamdată e greu de crezut că fostul fotbalist al lui „U” Cluj i-ar putea lua fața lui Amir Jorza, ca și Under 21 într-o posibilă formulă de start în prima confruntare oficială a anului, cea de la Brăila.

Așadar, lotul pentru Oliva Nova e compus din: Miron, Mara, Barna – portari; Polgar, David, Costin, Gligor, Manea, Filaret, Celea, Adili, Burlă, Copaci – fundași; Strătilă, Chindriș, Jorza, Copil, Tarcea, Andor, Munteanu, Stahl, Vlad – mijlocași; Curtuiuș, Petre – atacanți.

După cum se observă, deși încă mai resimte ceva dureri la călcâi, Dumitru Copil e în lot, mici semne de întrebare mai existând doar în dreptul lui Daniel Nedelcu (19 ani). Fostul atacant al Ceahlăului a sosit de trei zile la Arad, iar, mâine, dacă arată potential în amicalul cu Cermeiul (sau al UTA-ei II cu Sântana) ar putea să prindă in extremis lotul pentru Peninsula Iberică.

„Bătrâna Doamnă” va fi cantonată la Oliva Nova Beach and Golf Resort între 29 ianuarie și 12 februarie. Aici, va avea și patru meciuri de verificare, deocamdată găsindu-se adversari doar pentru două dintre ele, probabil chiar ultimele. După 21 de etape disputate în stagiunea 2016-2017 a Ligii a 2-a la fotbal, Campioana Provinciei ocupă locul 2 în clasament, direct promovabil în elită.

Primele teste din Spania în care Laurențiu Roșu își va testa jucătorii vor avea loc împotriva a două echipe asiatice. Pe 6 februarie, UTA va fi față în față cu una din formațiile cunoscute din Coreea de Sud, FC Seongnam, de șapte ori campioană națională, însă tocmai retrogradată în Liga a 2-a. Pe 12 februarie, roș-albii întâlnesc echipa Dalian Yifang, ocupanta locului 5 în Liga a 2-a din China. „Cel mai probabil rămâne să jucăm celelalte două meciuri cu echipe spaniole”, a spus antrenorul Laurențiu Roșu, care și-ar mai dori parteneri de întrecere pentru 1 și 4 februarie.

Până la plecarea în Spania, UTA Bătrâna Doamnă joacă mâine, de la 12:00, primul amical din 2017, în compania echipei Gloria Lunca Teuz Cermei, ocupanta locului 9 din Seria a 4-a a Ligii 3.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Jan. 2017, 14:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă