Ripensia, fără probleme la primul amical, cu o echipă de mijloc de clasament din Liga 4. Ciprian Urican testează jucători și a utilizat o formulă inedită de start

Ripensia, fără probleme la primul amical, cu o echipă de mijloc de clasament din Liga 4.** Ciprian Urican testează jucători și a utilizat o formulă inedită de start

Ripensia a jucat primul meci amical joi seara, la o săptămână de la reunire. Timișorenii, locul 11 în precedenta ediție de Liga a 2-a, s-au impus cu 7-0 împotriva locului 9 din Liga a 4-a Timiș, Progresul Ciacova, în deplasare. Practic, adversarul abia revenise din vacanță, iar în aceste condiții, antrenorul Ciprian Urican a putut încerca formule de start și să testeze jucători în vederile echipei.

De la primul joc a absentat motivat portarul Iulius Rădulescu, iar Dumiter, Ungureanu sau Stoi nu au jucat din cauza unor accidentări. Ripensia a jucat într-un 4-2-3-1, iar în formula de start inițială, toți apărătorii erau fundași centrali de meserie. În fața defensivei a stat tot un fundaș, Marius Toma, alături de nou-venitul Marian Anghelina.

Mijlocașul stânga a fost jucătorul împrumutat de la Hermannstadt, George Monea, iar în formula de start au fost și doi jucători încă în probe. Este vorba de portarul de 17 ani Ștefan Dobre, de la Centrul Național de Pregătire Timișoara, dar și de mijlocașul dreapta Andrei Apostol, venit de la Ceahlăul Piatra-Neamț și care la iarnă va împlini 22 de ani.

Nou-veniții, fiecare cu câte un hattrick

Prima mare ocazie a avut-o Adrian Zaluschi, revenit după împrumutul la ACS Poli, care a trimis din lovitură liberă un balon în bara transversală. În minutul 30, mijlocașul a scos un penalty pe care tot el l-a transformat. Diferența a crescut după ce Bădăuță i-a așezat bine un balon lui George Monea, care a marcat din careu. Brașoveanul a înscris apoi din afara careului pentru 3-0, scorul pauzei.

În repriza a doua, s-a făcut 4-0 după ce Andrei Apostol a luat o acțiune pe cont propriu. Tot el a marcat ulterior, pentru 5-0. Scorul final s-a stabilit în ultimele minute, când ambii mijlocași laterali aduși vara aceasta au mai dat câte un gol. A fost Monea în minutul 88, iar, apoi, Apostol, în minutul 90. În repriza a doua a jucat și un mijlocaș de la CNPT, Denis Casian, și el în teste.

Ciprian Urican urmărește cristalizarea relațiilor de joc

Antrenorul Ripensiei spune că nu l-a interesat în mod deosebit rezultatul, deși ar fi fost clar că diferența de eșaloane o obliga pe Ripensia să câștige.

„Suntem într-o perioadă în care înepem să ne cunoaștem. Sunt jucători noi și începem să ne armonizăm, să creăm relații între noi. Jocul cu Ciacova a fost doar un mijloc de pregătire, nu am căutat altceva. Pe mine nu mă interesează rezultatele din meciurile de pregătire, dar băieții trebuie să învingă, căci sunt la un nivel superior”, a punctat Urican despre meci.

Vineri seara, Ripensia va juca la Dudești Vechi, cea mai vestică localitate a țării, cu locul 5 din Liga a 4-a Timiș, Pobeda, echipa comunității de bulgari catolici din Banat. Duminică, Ripensia pleacă în cantonament la Bekescsaba.

Progresul Ciacova (antrenor Cosmin Goia): M. Boșca – Robotă, Ciurariu, C. Goia, M. Lazea – Secăreș, Pârvulescu, Ștefănescu, Apostol – Radovan, Gordea. Au mai evoluat: Makai, Costin, Soytos, A. Lazea.

Ripensia Timișoara (antrenor Ciprian Urican): Dobre – Vlădia, Hecsko, Burdeț, Horcea – Anghelina, M. Toma – Apostol, Zaluschi, Monea – Bădăuță. Au mai jucat: Păduraru, Oprița – A. Popa, Călin Toma, Apro, Darius Casian (jucător aflat în probe, sosit de la CNPT), Cluci (Ripensia Primavera), Matiș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara
 

Pe aceeași temă