„Putem încheia turul în primele șapte”

15 Aug. 2011, 16:21 Pregătiri, amicale

După ce a surprins plăcut în meciurile de pregătire, FCM Bacău vrea să convingă și în campionat. Primul examen oficial va avea loc pe „Municipal”, la finalul acestei săptămâni, contra Farului Constanța.

„Un meci greu, dar să-mi spună și mie cineva dacă va exista vreun joc ușor”, a prefațat antrenorul „galben-albaștrilor”, Gheorghe Poenaru, întâlnirea de sâmbătă, cu Farul.

Domnule Poenaru, sunteți gata de start?
După o lună și jumătate de pregătiri, eu zic că da. Sper ca și terenul dar, mai ales, tabela de marcaj să-mi confirme spusele. Cert este că s-a muncit bine în această perioadă și cu toții ne dorim să începem campionatul cu o victorie. Dacă vom avea liniște și sănătate, cred că totul va decurge așa cum ne-am propus.

Cum se prezintă starea de sănătate a lotului?
Cu excepția lui Codreanu, care acuză o problemă medicală la coapsă, toată lumea e validă.

Eugen Baciu?
Eugen a depus eforturi foarte mari în această perioadă. A urmat un program de pregătire special și eu cred că în maximum două săptămâni va fi la nivelul optim. E un jucător care poate ajuta foarte mult echipa prin calitățile sale și, în special, prin experiența sa.

Apropo de calităti: care sunt atuurile echipei dumneavoastră?
Dorința de afirmare a tinerilor, care se îmbină foarte bine cu maturitatea unor jucători precum Apostol, Codreanu, Doboș și Baciu. Eu sunt convins că putem face un tur de campionat foarte bun. Este o serie grea, cu echipe redutabile, dar avem argumentele noastre.

Obiectivul pentru această primă parte a campionatului?
O clasare în prima jumătate a clasamentului. Chiar dacă suntem o nou promovată, avem forța de a ne situa în zona superioară a clasamentului, adică în primele șapte formații.

Care credeți că e principala favorită la promovare?
După forța lotului, Delta Tulcea, iar ca nume și ca investiții, Poli Iași. Să nu o uităm în schimb pe Viitorul Constanța, care conteaza pe un proiect ambițios, pus pe hârtie de Gică Hagi, după cum nici viitoarea noastră adversară, Farul, nu e de neglijat.

Egal de final

Cu opt zile înaintea meciului cu FCM Bacau din prima etapă a campionatului ligii secunde, Farul Constanța a disputat ultima partidă-test. Vineri, constănțenii au remizat, 1-1, pe terenul echipei de liga a treia Unirea Slobozia. Gazdele au condus la pauză prin reușita din min. 40 a lui Bozean, „marinarii” egalând în partea secundă grație lui Robert Neagoe, jucător aflat în probe la Farul.

„A fost un joc de lupta, mai ales ca am întâlnit un adversar destul de bun. Am luat un gol prostesc, în urma unei faze fixe și am ratat câteva ocazii clare de a marca. Suntem naivi în unele momente și ratăm destul de mult”
, a declarat pentru „Telegraf”, antrenorul grupării de pe Litoral, Marian Pană, care a utilizat următoarea garnitură: Cernea- Nițescu, L. Dobre, L. Ștefan (min. 46 M. Posteucă), V. Sandu – Ivanovici (min. 60 Husein, min. 88, Chehaia), Buzea (min. 85 Ștefoi), Stăncioiu, Gh. Badea (min. 46 R. Neagoe)- Șt. Ciobanu (min. 60 Al. Paraschiv), Pătulea.

În precedentele partide de pregătire, Farul Constanța a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu Ursidos Chișinau, 3-3 cu Chimia Brazi, 2-2 cu Săgeata Stejaru, 3-1 cu CS Eforie și 4-2 cu Eolica Baia.

sursa: Deșteptarea

15 Aug. 2011, 16:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă