Puștii Farului l-au impresionat pe Marian Pană

Mihai Andries 28 Jul. 2014, 13:10 Pregătiri, amicale

Stadionul „Farul” a găzduit, sâmbătă, întâlnirea de verificare dintre FC Farul și cea mai mare echipă de juniori de la Școala de Fotbal Farul 2010 (juniorii A). Seniorii s-au impus finalmente, dar tinerii le-au dat ceva de furcă. Meciul a reprezentat un nou prilej pentru principalul Farului, Marian Pană, de a-și face o părere asupra jucătorilor din lot. Tehnicianul a remarcat însă și câțiva juniori, pe care îi va chema la echipa mare. La capătul a două reprize de câte 40 de minute, seniorii s-au impus cu 3-2, însă juniorii A au condus cu 2-1.

Marian Pană a început meciul în formula: Puia – Cl. Popa, Ghinea, Al. Albert, Boldea – Răduca, Ochia, D. Stan, R. Dumitru – Moroșanu, Negoescu. De cealaltă parte, juniorii A, fotbaliști de 17 și 18 ani, i-au avut pe banca tehnică pe Izmir Abdulgani și Lucian Marinof, care au trimis pe gazon următorul „11″: M. Popa – Meleandră, Erdal, Cioacă, Regep – Benghea, V. Ion – Gavrilă, I. Gheorghe, Beșleagă – Muscă, mijlocașul Valentin Ion, jucător nou-venit la Farul, fiind monitorizat de Marian Pană din formația juniorilor. La pauză a fost 1-1, după ce Răduca a deschis scorul pentru seniori încă din minutul 7, iar Meleandră a egalat în primul minut de prelungire.

„Uțu” a făcut 2-1

În partea secundă, principalul Farului a oprit un singur jucător din prima formație, pe Claudiu Popa, care a schimbat însă benzile acum, jucând fundaș stânga. Echipa din repriza a doua a fost: L. Marin – Băjan, D. Ciobanu, Buzea, Cl. Popa – Scărlătescu, Cârstoiu, Panait, Caciandone – M. Ion (57 Coteanu), Igiroșanu. De cealaltă parte, la juniori au mai fost folosiți Ursoi, Tudorache, Morea, Dinu, Ciorobea, Ghiță, Enache, Gogan, Solcanu și Răceală. În primul minut al părții secunde, Ionuț Gheorghe „Uțu” a punctat pentru 2-1, iar avantajul puștilor a ținut 17 minute, până când a egalat Panait.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL DE SÂMBĂ‚TĂ‚

Golul victoriei Farului i-a aparținut lui Caciandone, în minutul 63. Vârful juniorilor, care e însă și la echipa mare, Alexandru Muscă, s-a accidentat la gleznă în minutul 53 și nu a mai putut continua meciul. Din pricina problemelor medicale a părăsit terenul și Marius Ion, de la seniori. „Inițial, m-am temut de entorsă, dar nu e decât o lovitură. De mâine (n.n. astăzi), voi reveni la pregătire”, a declarat Muscă. La Farul nu au jucat Vlad Neagu și Ionuț Florea (accidentați), iar ultima achiziție, Robert Neagoe, va intra în programul echipei de astăzi.

Începe construcția echipei

Marian Pană s-a arătat mulțumit de cele ce i-a arătat meciul, atât la echipa sa, cât și la juniori. „Chiar dacă s-a desfășurat pe o căldură sufocantă, antrenamentul, sub formă de joc, a fost foarte util. Am alcătuit două echipe cât de cât echilibrate. Sunt mulțumit, pentru că partida mi-a arătat în special părțile negative și avem timp să le reparăm. În mare, mi-am făcut o părere despre lotul pe care îl am la dispoziție în acest moment. Mi-a plăcut atitudinea echipei de juniori, bine organizată și cu o idee frumoasă de joc. Am și remarcat câțiva copii, pe care o să-i am în atenție și pe care, probabil, în scurt timp, îi voi aduce la echipa întâi, după ce vom face o analiză vizavi de ce avem în lot și de ce ar putea să vină în locul lor. Sper să iau deciziile corecte, iar de săptămâna viitoare (n.r. – aceasta) să trag o linie mare și să încep, practic, construcția echipei”, a declarat Marian Pană.   

Întăriri în apărare și în atac

Miercuri, 30 iulie, de la ora 10.00, la Năvodari, Farul va întâlni Săgeata, iar sâmbătă, 2 august, „marinarii” vor juca un amical la Constanța cu Dunărea Călărași. În intervalul 4-15 august, Pană are în calcul un cantonament montan. Tehnicianul constănțean a spus că își mai dorește jucători. „Posturile deficitare se văd foarte clar. La linia de fund avem cele mai mari probleme, atât la stoperi, cât și la fundașul stânga, la care am văzut o oarecare slăbiciune. În atac, sperăm să rămână Negoescu, dar, chiar și așa, e clar că mai avem nevoie de încă un vârf. În linia de mijloc eu zic că ne-am acoperit, cu Robert Neagoe, Cârstoiu, Ochia și Panait. Avem o listă de fotbaliști, avem acordurile verbale și așteptăm ca, de luni seara (n.r. diseară), să apară și jucătorii care ne mai trebuie”, a mai spus principalul Farului.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 28 Jul. 2014, 13:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă