Pus pe liber de Dinamo, portarul Cojocariu a ajuns la Rapid Suceava. Niga ratează pregătirea de iarnă

Marius ANGHEL 03 Feb. 2016, 12:06 Pregătiri, amicale
Pus pe liber de Dinamo, portarul Cojocariu a ajuns la Rapid Suceava.** Niga ratează pregătirea de iarnă

Ca și cum problemele de efectiv cauzate de despărțirea de 11 jucători în această iarnă nu ar fi fost de ajuns, antrenorul Costel Ilie are mai nou bătăi de cap și din cauza indisponibilității talentatului portar Toma Marinică Niga. Acesta s-a accidentat la capătul primul sfert de oră al meciului amical cu Dacia Unirea Unirea Brăila și nu s-a putut antrena în ultima săptămână. Pentru a vedea exact cât de gravă este leziunea, tânărul goalkeeper în vârstă de 18 ani a fost trimis luni la un consult la o clinică de specialitate din Iași.

„Diagnosticul pus de medici este entorsă la genunchi, ceea ce necesită un repaus de trei săptămâni. În condițiile în care sezonul de primăvară se reia pe data de 27 februarie, Niga este în pericol să rateze cea mai mare parte a pregătirii de iarnă”, a declarat organizatorul de competiții Neculai Grosu.

Rămași cu un singur portar la antrenamente, în persoana lui Vlăduț Hînțescu, oficialii suceveni au apelat la serviciile unui tânăr despre care s-a vorbit foarte mult în perioada junioratului, Denis Cojocariu.

În prezent în vârstă de 17 ani, Denis a început fotbalul la Suceava, unde a activat la Sporting și Rapid, fiind pregătit pe rând de Marius Lup, Adrian Cerlincă, Cornel Dârman și Andrei Rohețki. După un scurt periplu la Ceahlăul Piatra Neamț, suceveanul a ajuns în urmă cu aproximativ 3 ani la Cluj, la clubul Ardealul. Acolo s-a remarcat instantaneu nu doar datorită fizicului său impozant, 1.97 metri, ci și prin aptitudinile tehnice foarte bune. Așa se face că începând din vara anului 2013, Denis a intrat în atenția reprezentanților celei mai prestigioase școli pentru portari din Europa, Just For Keeper, care l-a invitat la un stagiu de pregătire în Anglia. După revenirea din Albion, acesta a participat pentru două săptămâni la antrenamentele echipei italiene Cremonese, pentru ca apoi să fie chemat să se pregătească la centrul de copii și juniori al clubului Chelsea Londra. Ulterior, Denis Cojocariu a ajuns în curtea celor de la Dinamo București, de care s-a despărțit însă în urmă cu 6 luni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 
Marius ANGHEL 03 Feb. 2016, 12:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă