Petre Grigoraș, tot mai aproape de Farul. „Secundul” său, Marian Dinu, preia echipa pentru restul sezonului din Liga 2

Marius ANGHEL 02 Feb. 2015, 11:33 Pregătiri, amicale

Staff-ul tehnic al FC Farul a fost completat de Marian Dinu, care va ocupa până la finele campionatului funcția de antrenor principal. Secundul lui Petre Grigoraș la formațiile pe care acesta le-a pregătit până acum, Dinu (fost jucător important al FC Farul) „va intra în pâine” de astăzi.
 
Corpul tehnic ce i-a adus Farului mari rezultate în anii 2000 începe să se refacă la Constanța. În așteptarea lui Petre Grigoraș, cu care șefii clubului vor trata pentru preluarea echipei din campionatul viitor, pe banca Farului a venit, ca principal, până la finele acestui campionat, Marian Dinu. Acesta va lucra în echipă cu Ion Barbu și cu Gică Mina, cei care i-au pregătit pe „marinari” până acum.
 
„Am discutat cu președintele Farului, Auraș Brașoveanu, și mi-am dat acordul. În acest sezon, nu se mai poate pune problema promovării, astfel că încercăm să obținem rezultate cât mai bune și să punem baza unei echipe pentru ediția următoare a Ligii a II-a”, a spus Marian Dinu, care a discutat și cu preparatorul fizic Gheorghe Avram, în ideea de a-l aduce și pe el la echipă.

Pâslaru, două goluri la jocul-școală

Marian Dinu are 49 de ani, este născut în județul Constanța, la Adamclisi, și a avut o activitate îndelungată la Farul, ca jucător (fundaș central). Apoi, a activat la echipa constănțeană ca antrenor, în staff-ul de succes al lui Petre Grigoraș, pe care l-a secondat la toate echipele pregătite de acesta.

Sâmbătă, Dinu a fost prezent la jocul-școală al Farului de pe terenul sintetic din complexul sportiv propriu, luând un prim contact cu echipa. Tehnicienii „marinarilor” au vrut să vadă la lucru mai mulți jucători noi, împărțind lotul în două echipe, care au avut configurațiile:

Echipa 1: Olaru – Băjan, Fl. Pătrașcu, Cârstoiu, Giurgiu – Cazan, V. Ion, Caciandone, Ilinca – Moroșanu, Jianu;
Echipa 2: Coman – Cl. Popa, Buzea, D. Ciobanu, Sescioreanu – Pâslaru, Vieru, Martoncă, Miron (Plămadă) – Muscă, Igiroșanu.

Scorul a fost 3-1 pentru echipa a doua, prin golurile reușite de Pâslaru (2)(foto mai jos), Muscă, respectiv Jianu. Miron a mai fost la Farul, în timpul antrenorului Viorel Tănase.

Andrei Sescioreanu, lăudat

Pe o vreme potrivnică, s-au disputat două reprize, prima, de 40 de minute, a doua, de 35 de minute. „Băieții s-au mișcat binișor”, a declarat Ion Barbu.

Nu au fost folosiți Vlad Neagu, Ochia și Robert Neagoe, pe care antrenorii îi știu bine. Tehnicienii au luat, în schimb, decizia de a nu opri patru jucători, Coman, Martoncă, Ilinca și Cazan, în cazul ultimului fiind vorba de faptul că în lot sunt suficienți jucători sub 21 de ani.

Ion Barbu a avut cuvinte frumoase și la adresa fundașului stânga Andrei Sescioreanu. „Îl știu de mic. E stângaci, bătăios și se vede că își dorește mult. E un jucător de caracter, cu bun simț, constănțean și trup și suflet cu Farul”, a arătat Barbu.

Marco Enciu și Robert Szalkai, așteptați la echipă

Potrivit președintelui Auraș Brașoveanu, dintre jucătorii noi, Farul a căzut de acord cu Florin Pătrașcu (fundaș central), Marius Jianu (atacant), Alexandru Vieru (mijlocaș), Alexandru Giurgiu (fundaș stânga) și Bogdan Olaru (portar), fiind așteptat și răspunsul atacantului Alexandru Grigoraș, fiul lui Petre Grigoraș.

De asemenea, la echipă sunt așteptați vârful Marco Enciu (golgheterul Farului) și fundașul stânga Robert Szalkai. „Ambii sunt sub contract cu clubul nostru și au primit dispoziție să se întoarcă, Enciu, marți, cel mai târziu (n.r. mâine). Szalkai este actualmente în Antalya, în probe la o echipă maghiară, iar când va reveni în țară, îl așteptăm la echipă”, a detaliat Auraș Brașoveanu.

Astăzi, „marinarii” intră în cantonament la stadion, pentru o perioadă de zece zile.

Verdict în cazul lui Giani Nedelcu

Giani Nedelcu, președintele Consiliului Director al FC Farul, a ajuns în Germania, la o clinică din Kassel, iar astăzi va fi supus unui control medical amănunțit în privința problemelor medicale cu care se confruntă. „Am arterele înfundate la picioare. La stângul – toate, iar la dreptul – 50%. Probleme cu arterele am și la inimă. Voi vedea ce vor spune medicii germani. Eu aș vrea să urmez doar niște tratamente speciale, dar, dacă doctorii vor spune altceva, voi fi operat acolo”, a declarat Nedelcu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 02 Feb. 2015, 11:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă