Petcu: „Am solicitat doar ca jucătorii să fie satisfăcuți și plătiți la zi pentru a avea liniște și rezultate”

Marius ANGHEL 31 Jan. 2014, 14:32 Pregătiri, amicale
Petcu:**

După un trial în care au fost găsiți nouă jucători „apți” de o aventură în Liga a II-a și două săptămâni de antrenamente fizice intense, F.C. Farul Constanța pare a fi pe un drum bun, pozitiv. Salvarea de la retrogradare, principalul obiectiv al sezonului, depinde, însă, și de alte lucruri decât de performanța sportivă, iar patronul clubului trebuie să găsească resurse pentru a satisface doleanțele jucătorilor.

Marinarii se pregătesc de… vacanță. Jucătorii vor primi două zile libere, începând de astăzi, pentru a se putea revedea cu familiile, după o perioadă extrem de încărcată „fizic”, probabil cea mai importantă din toată perioada de iarnă. Miercuri, Farul joacă, deja, primul amical, iar fotbaliștii revin la antrenamente de luni, numai o parte dintre ei, însă, siguri că vor face parte din lot și anul acesta. Fane Petcu, omul adus să salveze corabia intrată în derivă, pare optimist în privința viitorului, dar a făcut un apel către patronat să rezolve problemele contractuale stringente, pentru a avea liniște și continuitate.

„Eu am solicitat doar ca jucătorii să fie satisfăcuți și plătiți la zi. Știu că este greu în situația dată, dar este singura posibilitate pentru a avea liniște și rezultate. Îl înțeleg pe patron, așa cum înțeleg și jucătorii. El este singur într-un veritabil război, dar și ei au de pus o pâine pe masă. Cât timp îi ai în cantonament, nu se vor plânge, dar când merg la familii și constantă că nu au cum să le întrețină, apar și problemele”, ne-a spus, ieri, tehnicianul, care s-a implicat în absolut toate aspectele sportive de la club.

Altfel, grupele de copii și juniori sunt organizate, deja, după același sistem ca echipa mare, iar mai mulți colaboratori ai tehnicianului supraveghează atent grupele mari, pentru a găsi soluții și în „ograda” proprie, nu doar din „importuri”. În mare, însă, tehnicianul constănțean crede că echipa sa se poate salva de la retrogradare, chiar dacă misiunea poate fi îngreunată de pierderea altor jucători.

„Eu sunt mulțumit de ceea ce s-a făcut până acum. Lotul actual este unul competitiv, chiar dacă nu toți jucătorii s-au înțeles încă asupra detaliilor contractuale. Am acumulat, însă, foarte multă energie și suntem gata să trecem la ultima etapă a programului pe care l-am gândit, iar dacă acest lot va fi păstrat, ne putem îndeplini obiectivul. Cu fiecare fotbalist care pleacă, însă, la acest moment, salvarea de la retrogradare devine incertă, pentru că nu mai avem timpul necesar să acoperim aceste săptămâni de antrenamente fizice și de acumulări, extraordinar de importante pentru viitor. Colaboratorii mei care supervizează centrul de juniori mi-au propus deja trei nume, care vor primi șansa lor, și dacă se ajunge la un acord cu toți fotbaliștii contactați inițial, vom avea un lot solid pentru Liga 2″, ne-a mai spus tehnicianul.

Dintre numele noi, doar cinci au și semnat înțelegeri cu echipa-fanion a Constanței, existând șanse mici să apară foarte multe surprize în perioada imediat următoare. Neoficial, ar exista discuții între patronul clubului și fostul mare internațional Gheorghe Hagi, pentru a aduce în strada Primăverii mai mulți jucători apți de a face pasul către seniori, dar care nu intră în vederile lui Bogdan Vintilă, numai că cele două părți implicate nu au ajuns încă la un numitor comun.

Sursa: Observator de Constanța

Marius ANGHEL 31 Jan. 2014, 14:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă