Patronul Recașului are vise mari: „Se poate face o echipă frumoasă”

05 Jul. 2012, 16:33 Pregătiri, amicale
Patronul Recașului are vise mari:**

Fără finanțare la Recaș, „atleticii” vor ajunge probabil luni în Capitala Banatului. Președintele lui AC Recaș, Ioan Miculaș, are așteptări mari de la noua echipă pe care o vede curând luptându-se pentru cupele europene și vrea ca aceasta să fie reprezentativă pentru toți bănățenii.

Ioan Miculaș (foto, al doilea de la stânga la dreapta) a vorbit ieri la reunirea echipei despre mutarea „alb-verzilor” la Timișoara. Una care e tot mai aproape de înfăptuire.

– Care e situația echipei AC Recaș la reunire?
– Din păcate nu se poate continua aici, motivele le știți. Până sâmbătă ne vom antrena aici, de luni vom vedea… Nu pot să-mi explic, n-am crezut că primarul (n. r. Teodor Pavel) nu o să vrea deloc să ne ajute, ne-a spus clar, nici măcar minimum necesar. Probabil nu vrea.

– Echipa va continua atunci la Timișoara.

– Recașul va continua în acest județ, probabil orașul va fi Timișoara, suntem în discuții, noi vrem să facem o asociere cu CJ, Primăria Timișoara și Institutul Politehnic. Toți jucătorii au contracte cu noi mai pe un an, un an și jumătate, vom face eforturi să le achităm restanța de o lună și în funcție de noul staff administrativ, tehnic, se va decide cine rămâne.

– Veți insista ca antrenorul Cosmin Petruescu să fie în noul club?
– Mi se pare normal. Eu îl voi propune pe Cosmin Petruescu și stafful lui în noua echipă, dacă sunt variante mai bune, o să mă lupt pentru a obține măcar un post. Deocamdată nu e nimic stabilit.

– Credeți că suporterii vor veni la stadion să vadă noua echipă?
– Dacă timișorenii vor fotbal adevărat vor veni la meciuri, cred că este una dintre ultimele șanse ca Timișul să aibă echipă în Liga I cum se vrea, apoi în cupele europene. Eu aș vrea o echipă formată din bănățeni.

„Bascii României”

– A ajuns Recașul să se sacrifice pentru Poli?
– Nu putem spune că e un sacrificiu, e o salvare, o asociere, noi în acest moment nu avem putere financiară și nu am găsit resurse să continuăm. Mai erau și alte variante de a ne muta în alt județ, dar am ales Timișoara. Majoritatea jucătorilor provin de la Banatul și Poli. Se poate face o echipă frumoasă a Banatului. Pentru timișoreni, nu a domnului Iancu sau a altcuiva personal.

– De ce ați ales Timișoara și nu Reșița pentru a muta echipa?

– E soluția morală, neavând nici Timișoara loc nu puteam să trecem peste. Așteptăm un răspuns din partea FRF pentru o formă legală, de săptămâna viitoare eu spun că se definitivează acest proiect. Nu știu cum se va numi echipa, deocamdată se numește ACS Recaș.

AC Recaș avea stabilit cantonamentul pentru Băile Herculane din data de 15 iulie. Luni la Timișoara e programată și reunirea jucătorilor rămași la vechea Poli. Dacă cele două grupuri vor face parte din noua echipă, e posibilă o nouă locație pentru pregătirea centralizată.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

05 Jul. 2012, 16:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă