Pandurii a pierdut, din nou, o echipă întreagă! Bogoi o ia iar de la zero: „Am fost permisivi cu jucătorii care au vrut să plece”

La fel ca în pauza competițională din iarnă, când o bună parte a titularilor au decis să părăsească clubul din Târgu Jiu, din cauza problemelor financiare, antrenorul Adrian Bogoi se vede nevoit să reconstruiască o nouă echipă  la Pandurii.  

Ajunsă să lupte pentru supraviețuire în Liga 2, fosta vicecampioană a României din 2013 i-a pierdut în vara aceasta pe: portarul Bogdan Moga, plecat la Luceafărul Oradea, Robert Băjan (fundaș dreapta, Viitorul Constanța), Cristian Munteanu (fundaș central, Flacăra Horezu), Grigore Turda (fundaș central, FC Argeș), Daniel Celea (fundaș stânga, CS Mioveni), Mihai Maxin (mijlocaș, Dacia Unirea Brăila), Adrian Șut (mijlocaș, Academica Clinceni), Cosmin Ionică (atacant, Energeticianul) și Brian Lemac (atacant, Metalurgistul Cugir), în timp ce veteranul Răzvan Stanca, retras din activitate, a rămas în cadrul clubului pe postul de antrenor de portari. Majoritatea au fost componenți de bază și au contribuit din plin la salvarea echipei de la retrogradare.

Mulți juniori în lot

La capitolul achiziții, Pandurii n-a anunțat transferul niciunul jucător, iar singurele certitudini par fundașul central Daniel Ciobanu (Luceafărul Oradea) și gemenii Mihai și Cătălin Cotolan (CS Popești Leordeni). Lotul e completat cu juniori, iar o serie de jucători se află încă în probe.

Antrenorul Adrian Bogoi va trebui să ia o decizie în privința acestora după ultimul amical al verii, pe care Pandurii îl dispută mâine, de la ora 12:00, pe terenul 3 din incinta Complexului Municipal Târgu Jiu, cu Sporting Roșiori. Unele transferuri nu s-au materializat din cauza contractelor neacceptate de jucători.

Deși zece jucători nu mai fac parte din lot, Bogoi crede că aceștia au greșit când au decis să plece de la Târgu Jiu. „Au fost mulți jucători la final de contract, care au dorit să plece. Cred că au greșit, pentru că nu e bine să plece de la o echipă după ce au jucat câteva meciuri în retur. Nu cred că a fost vorba numai de bani. Unde au plecat s-ar putea să nu joace. Noi, având un lot tânăr, le-am dat tuturor, prin rotație, posibilitatea să joace și au crescut foarte mult. Fiecare și-a negociat propriul contract, termenul. Clubul Pandurii a fost permisiv cu orice jucător. Cei care au dorit să plece au plecat, nu au întâmpinat greutăți. Doar Băjan a plecat în Liga 1, la Viitorul Constanța. Ceilalți au plecat tot în Liga a 2-a sau chiar a 3-a, să fie mai aproape de casă. Am la antrenamente 16 jucători de câmp și trei portari. Cinci-șase dintre ei sunt juniori sub 18 ani!”, a declarat Bogoi, la Radio Infinit!

Din vechea gardă, la Pandurii au rămas doar Denis Brânzan, Alexandru Vasilescu, Alexandru Vodă, Cristian Raiciu, Drilon Cenaj, George Tudoran, Daniel Pârvulescu și Bogdan Dănăricu, ultimul fiind accidentat încă din luna martie.

Biro, rugat de un prieten să vină la Târgu Jiu

Adus pe postul de director sportiv, în locul lui Emil Dică, plecat la Energeticianul, fostul arbitru Iosif Biro încă n-a reușit să-și pună amprenta asupra campaniei de achiziții.

„Am fost rugat de un vechi prieten să vin la Târgu Jiu, să ajut echipa. Sper să și reușesc. Echipa a traversat momente delicate în sezonul trecut, știu că vor greutăți în continuare, dar vrem să facem din Pandurii un club stabil. Până începe campionatul, sperăm să completăm lotul. Sperăm să păstrăm acești tineri jucători la Târgu Jiu, dar și să mai aducem câțiva jucători experimentați, cu meciuri în Liga a 2-a”, a declarat Iosif Biro, la Sport Total FM.

Așteaptă omologarea sinteticului

În prima etapă a noului sezon, Pandurii joacă, pe 4 august, de la ora 11:00, în deplasare cu Aerostar Bacău. O săptămână la târziu, echipa lui Bogoi are programat primul meci acasă, cu FC Argeș.

Oficialii gorjeni speră ca FRF să omologheze terenul sintetic pe care l-au amenajat lângă stadionul Municipal din Târgu Jiu, în caz contrar urmând ca echipa să joace tot la Motru în calitate de gazdă.

„Sunt șanse foarte mari să jucăm acasă, pe terenul sintetic. S-au adus și tribune, sunt vestiarele vechi. Sunt condiții foarte bune. Vom juca pe terenul sintetic până va fi finalizat noul stadion”, a adăugat Bogoi, la Radio Infinit.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii CS

Pe aceeași temă