Pandurii a obținut prima victorie în amicalele verii. Clubul gorjean are un nou director sportiv, venit din Liga 1

După remiza albă de la Mioveni, din urmă cu o săptămână, Pandurii Târgu Jiu s-a impus în cel de-al doilea amical al verii, cu 4-1, împotriva echipei Jiul Rovinari, din Liga a 4-a Gorj. Denis Brânzan (2 g), Gică Tudoran și sârbul aflat în probe Petrag Jovanovic au marcat pentru echipa antrenată de Adrian Bogoi, în timp ce golul gazdelor a fost înscris de Horia Mihu.

La partida disputată miercuri, de la ora 17:00, la Rovinari, a asistat și noul director sportiv al clubului Pandurii, Iosif Biro. Fostul arbitru FIFA îl va înlocui în funcție pe Emil Dică, plecat în această vară la ACS Energeticianul, fostă ACS Șirineasa, echipă care își va disputa meciurile din Liga 2 la Petroșani.

„Conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu anunță că azi (n.r.- miercuri) a fost numit în funcția de director sportiv al echipei fostul arbitru FIFA Iosif Biro. Fost conducător la Gaz Metan Mediaș, unde a fost director general, și la ASA Târgu Mureș, unde a activat ca director sportiv, Iosif Biro îl înlocuiește la conducerea echipei pe fostul director Emil Dică, de care clubul Pandurii s-a despărțit la finalul sezonului. Noul director sportiv se va ocupa de rezolvarea problemelor pe plan sportiv și de transferurile de jucători pentru completarea lotului. Acesta a fost prezent cu echipa la meciul amical pe care Pandurii Târgu Jiu l-a susținut în miercuri după-amiază la Rovinari”, se arată în comunicatul de pe panduriics.ro.

Mansour n-a rămas la echipă

Pandurii a început amicalul cu Jiul Rovinari în formula: M. Cotolan – Brânzan, Ciobanu, Vasilescu, Cenaj, Raiciu, Vodă, Maxin, Tudoran, Pîrvulescu și C. Cotolan, iar pe parcurs au mai intrat: Teodosescu, Oprița, Butucel, Trancă, Jovanovic, Dănescu, Popescu și Măicăneanu.

Foștii juniori ai echipei Pandurii, Daniel Unguru și Mihai Șchiopu, care au evoluat ultima dată la Performanța Ighiu, respectiv CS Mioveni, n-au rămas sub comanda lui Bogoi. Accidentat, și atacantul Gueye Mansour a plecat de la Târgu Jiu.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Pandurii va disputa un nou amical, tot în deplasare, cu nou-promovata în Liga 3, Flacăra Horezu.

Între timp, lucrările la noul teren sintetic de la Târgu Jiu, pe care Pandurii speră să-l poată omologa pentru Liga 2, au avansat. Covorul a fost întins, urmând ca în zilele următoare să fie trasate și marcajele.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă