Nigerianul de 18 ani care a dat două goluri Universității Cluj e golgheter la juniori în țara sa, dar Unirea Jucu nu-l vrea

Nigerianul de 18 ani care a dat două goluri Universității Cluj e golgheter la juniori în țara sa,** dar Unirea Jucu nu-l vrea
  • Christian Monday are mai multe selecții în naționala de juniori a Nigeriei, dar le-a povestit apropiaților că i s-au cerut 4.000 de euro ca să mai fie convocat.
  • Nigerianul de 18 ani a impresionat în amicalul cu Universitatea Cluj, dar cei de la Jucu nu-l vor din cauză că e extracomunitar.


Unirea Jucu a învins, miercuri, la scor o echipă a Universității Cluj cu fotbaliști juniori aflați în probe sau care doar se antrenează deocamdată cu „studenții”. A fost 4-0 pentru formația de Liga a 3-a, dar un jucător a impresionat asistență. Este vorba de mijlocașul stânga nigerian Christian Monday. Africanul de 18 ani a fost surpriza jucanilor, dar în țara sa este recunoscut drept un marcator de meserie, în meciurile de juniori.

Monday are un CV interesant, el fiind desemnat de trei ori cel mai bun marcator la nivel de juniori, în Nigeria și fiind cooptat și în echipa națională. Este pentru prima dată în Europa și a spus că a venit să-și încerce norocul aici, după ce oficialii federației nigeriene i-au cerut bani pentru a mai fi convocat. „Mi-a spus că i s-au cerut 4000 de euro pentru a participa cu naționala under 18 din Nigeria la trialuri”, a dezvăluit un apropiat al jucătorului.

Cu toate că evoluția sa a fost mai mult decât mulțumitoare, iar CV-ul pe care Monday îl are nu este de neglijat, jucătorul nu va fi reținut la Jucu, din pricina birocrației pe care o impune statutul său de extracomunitar. „Un nigerian, care ne-a fost propus, a marcat două goluri, dar nu va rămâne la echipă pentru că avem pe postul lui mai mulți juniori și, în plus, e extracomunitar și nu vrem să ne complicăm”, a spus președintele Unirii, Daniel Chiorean.

Alături de el, Unirea Jucu l-a avut în probe și pe Adesanya Olushola, un alt nigerian, mijlocaș central, care, de asemenea, nu va fi reținut în lot.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă