Nanu și-a testat achizițiile

Marius ANGHEL 22 Jul. 2013, 15:12 Pregătiri, amicale
Nanu** și-a testat achizițiile

Dacă miercuri a efectuat vizita medicală la Craiova, Minerul Motru și-a început sâmbătă seria amicalelor. Pe propriul teren, echipa lui Nanu a învins nou-promovata în Liga a III-a, Știința Turceni. Gazdele au marcat prin Marcel Buciuman (19), Adrian Răduca (31, 50) și Bogdan Chirea (73).

Partida de verificare s-a disputat pe durata a trei reprize de câte 40 de minute, iar, în prima parte, Minerul Motru a mizat pe: D. Popescu – Inclănzan, Nueleanu, M. Laurențiu, C. Laurențiu – Șoo, Stanciu, Hanu, Chirea – Răduca, Buciuman. Pe parcursul testului au mai intrat nou-sosiții N. Neacșu (foto – Jiul Rovinari), Trașcă (Jiul Rovinaru),  Steroni (Flacăra Făget), Rada (FC Caracal), David (FC Caracal), Trifu (FC Caracal) sau N. Poenaru (Apă Craiova), dar și rezerve precum A. Ștefan, Stoenac, Petculescu, R. Cernica, Stănescu sau Rogoveanu. 

S-ar putea despărți de Dicu

Între timp, Nanu a renunțat la Țiclea, Mocioi și Bogdanovici, iar pretențiile salariale ale severineanului Dicu sunt peste posibilitățile Minerului. Astfel,  cele două părți s-ar putea despărți definitiv în această vară, după trei ani.

Directorul sportiv Mihai Cernica a dezvăluit impresiile după primul amical al verii susținut de echipa sa: „A fost un test interesant, în care antrenorul a verificat și foarte mulți juniori. În prima repriză am folosit, cu mici excepții, echipa cu care am promovat, apoi au intrat rezervele, jucătorii cu care ne-am înțeles în privința transferurilor, dar și o serie de tineri de la Târgu Jiu. Am renunțat între timp la trei jucători, dar lista rămâne deschisă. Cu Dicu nu ne-am înțeles în privința prelungirii contractului și cred că ne vom despărți. E bine că Răduca a revenit la echipă, după ce n-a rămas la Pandurii. Am citit în presă despre venirea lui Cruceru, dar nu s-a pus niciodată problema aducerii mijlocașului de la Vâlcea. Căutăm să completăm lotul și vrem să disputăm mai multe amicale pentru a ne edifica în privința jucătorilor aflați în probe”.

Posibil amical cu Universitatea

Minerul Motru vrea să dispute și în această săptămână două partide de verificare, însă nu a găsit adversari pentru zilele de miercuri și sâmbătă.

Momentan, singurele certitudini sunt testele cu Sportul Vișina Nouă (30 iulie, la Motru) și FC Olt (10 august la Slatina și 21 august la Motru). Pe 4 august, echipa lui Nanu ar putea disputa și un amical cu FC Universitatea Craiova, pe „Municipalul” severinean. Tot luna viitoare, Minerul va pleca în cantonament, posibil la Sinaia, însă data nu a fost stabilită.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 22 Jul. 2013, 15:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă