Multe ocazii și doar un gol la Izvorani

24 Feb. 2012, 20:05 Pregătiri, amicale

Pe un teren curățat parcă în bătaie de joc, cu o bună bucată acoperită cu o crustă de gheață care le-a dat dureri de cap jucătorilor ambelor echipe, Corona Brașov a câștigat cu 1-0 amicalul de azi de la Izvorani susținut în compania Chimiei Brazi. Elevii lui Daniel Bona s-au prezentat mai bine decât adversarii lor, scorul putând fi mai mare cu un pic de șansă în câteva rânduri.

Prima repriză a aparținut brașovenilor, care au reușit să spargă defensiva prahoveană de abia după accidentarea lui Marian Dedu, acesta făcând un cuplu redutabil cu alt experimentat fundaș, Ionuț Neagu. Noul intrat în defensiva Chimiei, Sorin Ciobanu avea să fie cel care a greșit la faza golului marcat de Elek din fața porții la o centrare venită de pe dreapta de la Chirciu. Paradele lui Al. Gheorghe sau bara au salvat Chimia de la primirea altor goluri, în timp ce încercările prahovenilor nu i-au dat prea mult de furcă lui Marc.

Rezervele Coronei egale cu titularii Chimiei

Startul reprizei a doua a adus o echipă schimbată a brașovenilor după ce Daniel Bona i-a păstrat în teren doar pe Potecu și Vlad Munteanu, în timp ce Tavi Grigore a schimbat doar portarul și apoi mijlocașul dreapta. E drept, nici rezervele Coronei nu au fost chiar de mâna a doua dacă ne gândim că au apărut pe teren jucători precum Coman, Ad. Câmpean sau B. Marinescu. De altfel, incursiunile primilor pe stânga au produs deranj terminându-se cu centrări nevalorificate de Marinescu în special.

Pe de altă parte, Chimia a profitat de schimbările lui Bona și a prins tupeu, speculând problemele de comunicare dintre Câmpean și fundașii centrali cu care nu s-a sincronizat la pasul la ofsaid. De altfel, toate ocaziile prahovenilor din al doilea mitan au pornit de pe flancul stâng al apărării brașovene. Meciul s-a terminat cu un clinci între Cătălin Vlad și Marcăș după o intrare mai tare a jucătorului Chimiei, conflict care a fost la un pas să degenereze, însă spiritele s-au calmat destul de repede.

Corona și-a luat junior de la FC Brașov, Chimia mijlocaș de la Ștefănești

În tabăra prahoveană ca o noutate de ultim moment a apărut mijlocașul stânga Cristi Negotei, fostul golgheter din sezonul trecut al Filipeștiului. Acesta a jucat în tur la Ștefănești, dar după transferurile din iarnă a ajuns a treia soluție pe postul lui așa că și-a reziliat contractul cu ilfovenii în urmă cu două zile și a venit la Brazi. De partea cealaltă, pe lângă experimentatul Coman, venit de la Voința Sibiu, în repriza a doua a apărut și un junior de nici 18 ani transferat definitiv de la FC Brașov. Silviu Stanciu a fost titular în echipa de juniori B a Brașovului care a ocupat locul 3 la finalul campionatului național din sezonul trecut, având și câteva participări la trialurile tricolorilor născuți în 1994.

Condiții improprii fotbalului

Ca o notă finală rămâne gustul amar lăsat de modul în care administratorii bazei de la Izvorani au avut grijă de teren. Deszăpezirea a fost făcută fix până la tușă, ba chiar în unele locuri nămeții de zăpadă aflându-se cu 25-50 de cm în teren! În aceste condiții, duelurile pentru balon purtate lângă tușă s-au soldat de multe ori cu jucători lovindu-se de nămeții înghețați și punându-și integritatea corporală în pericol. Comparativ, sinteticul de la Berceni arată impecabil și găzduiește aproape în fiecare zi amicale, dovadă că acolo unde există voință și bun simț se poate face treabă.

CORONA BRAȘOV – CHIMIA BRAZI 1-0 (1-0) Elek 32

Corona: 1. Marc (12. Dărăbănț 46) – 2. Martac (8. Sfrijan 46), 3 G. Ștefan (15. Dămoc 46), 26. Potecu (17. S. Stanciu 68), 14. Avram (29. Câmpean 46) – 27. Chirciu (7. Postolache 46), 22. Vl. Munteanu, 18. Stere (5. Mitran 46), 11. Istrate (10. Marcăș 46) – 19. Elek (23. Marinescu 46), 24. M. Ene (30. I. Coman 46). Antrenor Daniel Bona

Chimia Brazi: 1. Al. Gheorghe (12. B. Sava 46) – 18. M. Dinu, 16. I. Neagu, 14. M. Dedu (18. S. Ciobanu 30), 4. G. Roman – 19 M. Stanciu (3. Negotei 50), 5. Minciună, 8. G. Marin, 17. Năstase – 25. Arnăutu, 17. Ct. Vlad. Antrenor Octavian Grigore

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Marius ANGHEL

24 Feb. 2012, 20:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă