Moutinho speră să-l convingă pe Bondrea în cantonamentul din Antalya

08 Feb. 2012, 13:59 Pregătiri, amicale
Moutinho speră să-l convingă** pe Bondrea în cantonamentul din Antalya

După doi an și jumătate la FC Drobeta și un retur la Arieșul Turda, urmat de un sezon la Oriental Lisabona, Hugo Filipe Dos Reis Moutinho a revenit vara trecută în România, la Gaz Metan Severin. În turul actualului sezon, mijlocașul lusitan a fost titular doar cu Unirea Alba Iulia (0-3) și Chindia Târgoviște (1-2), de altfel sigurele partide pe care echipa severineană le-a pierdut pe propriul teren.

Cu Chindia, Moutinho a fost și eliminat pe finalul primei reprize și a primit trei etape de suspendare, motiv pentru care n-a apucat să joace deloc în mandatul lui Marian Bondrea. Per total, Moutinho a evoluat în tur doar 281 de minute, în 9 etape. Din postura de rezervă, mijlocașul a marcat câte un gol cu Arieșul Turda (2-0) și FC Bihor (3-0). „În tur am evoluat mai puțin, cu Cosmin Bodea antrenor. Au fost unele probleme, a fost și acea suspendare, dar în retur vreau să joc cât mai mult. Nu am revenit din Portugalia ca să fiu rezervă, însă trebuie să lupt pentru un post de titular. Avem jucători buni la mijlocul terenului și de asta suntem cu toții aici, în cantonament, să ne pregătim și să demonstrăm în amicalele din Antalya că merităm să fim titulari. Am mai fost la Belek și cu FC Drobeta, în 2009. Sunt condiții bune de pregătire”, a declarat Moutinho.

„Ne avantajează programul din retur”

Portughezul a fost titularizat luni de Marian Bondrea, în amicalul cu HB Koge (0-1), dar așteaptă meciurile oficiale din returul Ligii a II-a. Moutinho consideră că Gaz Metan are avantajul propriului teren în partea a doua a campionatului. „Teoretic, avem avantaj, fiindcă jucăm acasă cu primele două clasate, Timișoara și Bistrița, dar și cu Slatina și Arad, echipe cu care ne luptăm pentru locul trei. Vom avea publicul de partea noastră, care va fi al 12-lea jucător. Sunt convins că la aceste meciuri vor veni peste 10.000 de spectatori. Am jucat în amicalul FC Drobeta – Universitatea Craiova, de la inaugurarea gazonului de pe Municipal, iar stadionul a fost plin. Mi-ar plăcea să fie și acum la fel, dar pentru asta trebuie să avem și noi rezultate, să câștigăm cât mai multe meciuri și să fim acolo sus. Diferența față de primele două clasate e foarte mare, de 11 puncte, dar nu e chiar imposibil desurmontat. Meciul cu Timișoara e de 6 puncte. Cu Bistrița la fel, dar degeaba câștigăm aceste derby-uri dacă pierdem cu echipele din subsol De fapt, noi ne-am propus să câștigăm toate meciurile. Asta ne-a spus conducerea, să câștigăm tot, nu să stăm cu gândul la promovare. E clar că dacă nu vom pierde vom fi pe podium”, a spus mijlocașul portughez.

Se gândește să se stabilească în România

De la transferul la Gaz Metan, Moutinho a fost o sigură dată acasă și se gândește ca pe viitor să mai ajungă în Portugalia doar în vacanțe. „La începutul lui decembrie am fost acasă în Portugalia, dar Crăciunul și Revelionul le-am făcut în România. Am stat peste 3 ani în Severin și mă simt bine aici. Dacă promovăm, nici nu mai merg în Portugalia, fiindcă pauza de vară ar fi foarte mică. Liga I începe mult mai devreme ca Liga a II-a. Cine știe, poate mă și stabilesc aici după ce mă las de fotbal. Prietena mea e din Severin și poate mă fac antrenor la Gaz Metan! Glumesc. Deocamdată mai am de jucat câțiva ani și vreau în Liga I, până la finalul carierei”, a precizat jucătorul de 30 de ani, vărul celebrului Joao Moutinho, de la FC Porto.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

08 Feb. 2012, 13:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă