Miodrag Todorov calcă pe urmele lui Luchin la Timișoara!

Marius ANGHEL 04 Feb. 2013, 15:17 Pregătiri, amicale
Miodrag Todorov** calcă pe urmele lui Luchin la Timișoara!

Tânărul fundaș bănățean se află la primul cantonament cu seniorii și speră să convingă în Antalya că reprezintă o soluție de viitor la ACS Poli. La fel ca Srgian Luchin, Miodrag Todorov evoluează în centrul defensivei, a efectuat junioratul în alb-violet și vorbește fluent sârbește.

Mezinul lotului, la doar 17 ani, mai mic și decât Bărbuț dar cu o experiență asemănătoare, fiind campion cu selecționata Timișului U16 în 2012, Miodrag Todorov are toate calitățile pentru un viitor frumos.

    „Este primul cantonament cu echipa mare și cel mai înalt nivel de până acum pentru mine. Colegii m-au primit cum trebuie, atitudinea e foarte bună, avem tot ce ne trebuie să ne pregătim la nivel înalt, avem o climă blândă, condiții foarte bune. Fără cantonamente nu ai cum să ai un sezon plin de reușite. Cu toată lumea mă înțeleg foarte bine. Și cu străinii și cu românii, mai ales că vorbesc limba sârbă și petrec mult timp cu ei”, Miodrag Todorov, fundaș ACS Poli Timișoara

Pe lângă origini și stil de joc, Todorov aduce cu fostul fundaș al Politehnicii, Srgian Luchin, și prin prisma comportamentului. Iar, la fel ca acesta, a debutat la Poli II la o vârstă fragedă. Mai mult, era să ajungă și el în curtea lui Dinamo dar acum reprezintă unul dintre jucătorii U21 testați de Vali Velcea în Antalya pentru noul proiect al Timișoarei.

„Adversarii chiar au fost bine pregătiți și indiferent de numele lor, că au fost nume mari precum Lankaran și Neftchi sau cei de ligă inferioară din Turcia și Germania, am întâlnit echipe bine puse la punct. Au fost niște meciuri bune pentru noi. Benefic pentru noi e orice minut, sper să avem șansa și în meciurile care urmează pentru a crește și a da dovadă că putem juca aici. Nu am un idol, așa îmi plac mai mulți jucători, încerc să iau câte ceva de la Vidic, Kolarov, Chivu sau alți jucători cu nume”, a mai spus Todorov.

Sfaturi de la „Nedved”

Puștii luați de ACS Poli în Turcia nu se simt marginalizați. Jucători cu experiență, precum Silviu Bălace, îi au în grijă pe Bărbuț, Todorov ori Bocșan, pe care îi ajută să se integreze în echipă.

„Cresc ușor ușor, încercăm cei care avem experiență să le împărtășim din ea, îi ajutăm să se integreze, să se impună, de aceea se antrenează aici. Să facă pasul în primii 18. Când își vor da drumul la joc vor reuși, noi de fiecare dată îi ajutăm. În Liga I pot să rămână patru sau niciunul, depinde de cum se vor antrena, cum își vor organiza viața de zi cu zi. Trebuie să fie cât mai profesioniști, să muncească cât mai mult. Depinde de fiecare în parte”, a explicat cel poreclit „Nedved din Banat”.

ACS Poli va întâlni în următorul amical din Antalya, o trupă care se bazează pe creșterea jucătorilor proprii, Viitorul Constanța. Meciul are loc marți, 5 februarie, de la ora 16.

16 ani avea Miodrag Todorov când debuta pentru Poli II în Liga a III-a

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 04 Feb. 2013, 15:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă