Minusul mureșenilor, zona centrală a apărării

Mihai Andries 22 Feb. 2013, 20:30 Pregătiri, amicale
Minusul mureșenilor,** zona centrală a apărării

FC Municipal a revenit în țară joi seara după un cantonament în Antalya, al cărui bilanț constă într-o singură victorie – 4-3 cu divizionara secundă din Danemarca, Hobro IK, un eșec – 0-1 cu FC Taraz, formație din prima ligă a Kazakhstanului și trei partide încheiate la egalitate, 1-1 cu Belshina Bobruisk din Belarus, 2-2 cu FK Mladenovac și 0-0 cu Zemun, ultimele două din Serbia. Golaverajul a fost 7-7, golgheterul mureșenilor fiind fundașul Stancu cu trei goluri, toate înscrise în unica victorie a FCM-ului. Cristian Cristea a înscris de două ori, Punosevac și Huiban fiind autorii celorlalte două goluri.

„Evoluția echipei în acest cantonament a avut și bune și rele. La plusuri, putem spune că ducem mai bine mingea în fața porții, adică am făcut progrese la capitolul posesie. Chiar dacă eficacitatea nu s-a ridicat la nivelul dorit, este de remarcat integrarea noilor sosiți, care au confirmat. Am primit în schimb prea ușor goluri și am pierdut singurul meci tocmai cel pe care l-am dominat cel mai categoric. Acesta este minusul, zona centrală a apărării, unde este evident că mai avem probleme. L-am folosit forțat și pe Vârtic, l-am contactat pe Mera, târgumureșean consacrat deja pe acest post dar, deocamdată am fost refuzați de acesta. Mai avem la dispoziție două săptămâni penru a remedia carențele”, a spus la revenirea din Antalya directorul general Aurelian Băbuțan.


Fostul căpitan, revenit, vede partea plină

Echipa a ajuns acasă joi seara și va avea liber până duminică, zi în care vor efectua primul antrenament. Înaintea startului în retur, care va debuta în 9 martie, mureșenii vor disputa un amical, sâmbătă, 2 martie, pe teren propriu, în compania formației Unirea Tărlungeni, din Liga III. Mijlocașul Mihai Stere, căpitanul echipei care promova în urmă cu aproape trei ani, revenit la mureșeni la final de carieră, consideră cantonamentul din Antalya unul benefic. „A fost un cantonament reușit, am avut condiții foarte bune de pregătire, lucru de care nu puteam beneficia acasă. Trebuie să recunoaștem, echipa este în formare, avem mulți jucători noi, dar am început să ne exprimăm bine în teren. Dacă vom continua în acest fel, nu cred că se pune problema promovării”, a spus mijlocașul mureșenilor.

Isăilă rămâne, restul sunt vorbe!

În unele publicații, apăreau știri în legătură cu demiterea antrenorlui Daniel Isăilă. Acesta, abia revenit din Antalya, și-a oferit binemeritata perioadă de relaxare alături de familia sa și n-a putut fi contactat. Deși ceva obișnuit în fotbalul românesc, unde antrenorii sunt înlocuiți chiar și după ce obțin rezultate pozitive sau înainte de debutul în campionat, totul era posibil. Răspunsul l-a oferit tot directorul Aurelian Băbuțan. „Nu știu de unde apar diverse știri, dar conducerea clubului acordă în continuare încredere actualului staff tehnic. Mai avem de pus la punct câteva amănunte, dar până la reluarea campionatului sperăm să remediem și ultimele aspecte”, a clarificat acesta.

 

Articol de Mihai VEREȘ

Mihai Andries 22 Feb. 2013, 20:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă