Mijlocașii laterali au decis testul pâncotanilor de la Șimand. Ce spune Pavel Piroș despre adversarul „șoimilor” din Cupă

Marius ANGHEL 18 Aug. 2015, 19:55 Pregătiri, amicale

După jocul mai puțin reușit făcut contra Sebișului, însă totuși câștigat cu 1-0, „șoimii” din Podgorie au acceptat invitația „șoimilor” șimăndani pentru un antrenament comun, marți seara, încheiat cu victoria echipei din Liga 2 cu 2-0.

„Nea Ionuț (n.a. Popa), care e ca tatăl meu, a fost de acord să ne pregătim împreună. Tema noastră a fost apărarea și ce adversar mai bun decât o formație de Liga a 2-a puteam avea pentru a ne atinge scopul. Scorul nici nu are importanță, mai ales că noi nu ne-am propus să atacăm deloc, poate doar puțin pe final”, a explicat profesorul Daniel Mărcuș, responsabil cu pregătirea nou promovatei din seria B a Ligii a 5-a.

Testul avea să fie decis de cei doi mijlocași de bandă titulari astăzi, Leucuța (foto) și Gâlcă, în condițiile în care Pirtea și Oprea au rămas în tribună fiind accidentați.

Sălăjan – Doda, Pascariu, Rusu, Siminic – Fuchs, Pavel – Gîlcă, Issa, Leucuța – Ousmane a fost echipa utilizată de Ionuț Popa timp de 65 de minute, după care și-au făcut apariția pe teren și restul componenților lotului, mai puțin cei doi jucători menționați sus, plus „Bebe” Mitu, care a arbitrat meciul și al treilea portar, Cristi Irimia.

De menționat că între buturile pâncotane a revenit Ovidiu Pașcalău. Experimentatul goalkeeper mai are un an de contract cu „șoimii” și va rămâne în lot alături de Sălăjan și Irimia. Probabil, se va renunța la serviciile lui Cristian Bordea, care nu a avut prestații prea bune în amicale.

Piroș: „La Ineu pentru calificare, vrem să aducem din nou o echipă de Liga 1 la Pâncota”

Altfel, după Concordia Chiajna în 2012 și Pandurii Târgu Jiu anul trecut, „șoimii” pâncotani își propun să aducă în Podgorie o nouă grupare de Liga 1. O pot face prin intermediul Cupei României, dar înainte de toate trebuie să treacă o altă formație arădeană. CS Ineu nu îi va aștepta cu flori pe „alb-negri”, mai ales că a depus la rândul ei destule efort să ajungă până aici.

„Bănuiam că o să dăm peste Pâncota în Cupă, așa că suntem conștienți cam ce ne așteaptă. Fiind o echipă de Liga a 2-a, cu mulți jucători experimentați și un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare, au prima șansă, însă asta nu înseamnă că au și câștigat deja meciul. Vom face tot ce ne stă în putință să-i învingem și nu cred că ar fi un lucru chiar imposibil”, a spus Cristi Sculici, care mai crede că nu se poate repeta scorul din amicalul de acum trei săptămâni, când trupa lui Ionuț Popa câștiga cu 4-0 la Ineu.

Obișnuit deja cu fazele superioare ale Cupei României Timișoreana, Pavel Piroș sună adunarea deja pentru deplasarea din Țara Zărandului. „Suntem conștienți că echipa gazdă, una în formare, cu mulți jucători tineri, dornici d eperformanță, își va vinde scump pielea, dar nu trebuie să uităm că noi avem deja o tradiție frumoasă în această competiție. Am adus echipe de Liga 1 la Pîncota și asta vrem să reușim și în acest an. Va fi un meci frumos cred eu, vor fi și orgolii la mijloc, dar trebuie să dăm totul pentru calificare. Ne pregătim din toate punctele de vedere pentru această partidă, am virat o parte din salariile restante către jucători și staff, urmând să intrăm încetul cu încetul în normalitate. Până la urmă, vor exista toate acele condiții de performanță la Pâncota”, explică președintele „șoimilor”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Aug. 2015, 19:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă