Mihai Stere a condus prima ședință de pregătire la FC Brașov. Doar două noutăți au avut „stegarii” în lot

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:59 Pregătiri, amicale

După două amânări, luni, „stegarii” au început, în sfârșit, pregătirile pentru partea a doua a sezonului Ligii 1. Mai întâi, ieri dimineață, șase jucători brașoveni, Poverlovici, Iulian Popa, Șerban, Horia Popa, Răchișan, Sburlea, au efectuat vizita medicală, restul fotbaliștilor urmând să treacă pe la medic marți dimineață.

Nu au fost multe noutăți la primul antrenament în ceea ce privește lotul de jucători. Față de lotul cu care FC Brașov a încheiat 2016, gruparea brașoveană s-a despărțit în această iarnă de Cordoș, Răsdan, Săftescu și Petra, iar lista plecărilor nu este închisă.

Noutățile la reunire au fost atacanții Alexandru Avram și Cosmin Ivan. Avram este jucătorul lui FC Brașov, în vară a fost împrumutat la AFC Hărman, iar acum speră să-l convingă pe Cornel Țălnar că merită să facă parte din lotul pentru retur. Și Cosmin Ivan, fiul fostului golgheter al „stegarilor”, Marian Ivan, speră să-i convingă pe cei din staff-ul tehnic că merită să joace în tricoul „galben-negru”.

Obiective imediate: transferuri și cantonament montan

În absența lui Cornel Țălnar, plecat la București, la FRF, pentru reînnoirea licenței de antrenor, ședința de pregătire care a constat în câteva ture de alergare a fost condusă de secundul Mihai Stere, cel care a precizat că așteaptă ca lucrurile să se așeze pe un făgaș normal, iar în perioada imediat următoare să se reușească două-trei transferuri, dar și ca echipa să poată efectua stagiul de pregătire în Poiana Brașov.

„Multe lucruri nu pot să vă spun pentru că situația nu s-a schimbat mult față de anul trecut. Îmbucurător este faptul că jucătorii au venit la pregătire, că sunt dornici de muncă și că niciunul dintre ei nu și-a manifestat dorința de a pleca. Am discutat cu ei, marți va veni și Cornel Țălnar și cu siguranță îi va capacita mult mai mult. Mihai Leca și Sergiu Istrati au fost învoiți. Leca este accidentat și are nevoie încă câteva zile de refacerea, iar Istrati va începe de marți pregătirile cu echipa. Cei din conducere încearcă să găsească fonduri necesare pentru un cantonament de 10-12 zile. Noi ne dorim cât mai repede să intrăm cu echipa în cantonament. Se știe că situația financiară a clubului nu este foarte bună, dar noi sperăm ca în această săptămână să se rezolve lucrurile și să putem începe stagiul de pregătire. Nu vrem foarte multe transferuri, dar este clar că avem nevoie de doi-trei jucători care să ajute echipa să promoveze în Liga 1″, a spus Stere, citat de Monitorul Expres.

Grigorie: „Avem speranțe că va fi totul bine”

La rândul său, Ștefan Grigorie, unul dintre liderii vestiarului „stegarilor”, speră ca situația financiară a clubului să se redreseze în cel mai scurt timp. „A fost o vacanță destul de lungă. Va urma o perioadă neplăcută pentru noi, dar suntem conștienți că avem nevoie de această perioadă de pregătire pentru că pe finalul primei părți a sezonului s-a văzut că am avut probleme. Cu o pregătire bună, cu siguranță vom arăta mult mai bine în retur. Știm că situația clubului nu este tocmai bună, dar avem speranțe că va fi totul bine. Am început o muncă împreună și ar fi păcat să ratăm șansa să ducem Brașovul în Liga 1, acolo unde-i este locul”, a spus Grigorie.

Se pare că jucătorii au primit vestea că vor încasa în câteva zile o parte din salariul pe luna decembrie, dar și asigurări că se vor găsi resurse pentru un stagiu centralizat de pregătire.

Jucătorii prezenți la reunire sunt următorii:

Portari: Fl. Iacob, Caucă, Ignat;
Fundași: Băjan, Vagner, Poverlovici, Șerban, Ciobanu, C. Stan;
Mijlocași: Vl Munteanu, I. Popa, Manole, Goge, P. Iacob, Grigorie, H. Popa, Răducan, Răchișan;
Atacanți: Sburlea, Avram, Cosmin Ivan;

Absenți: Leca și Istrati, învoiți.
Contracte reziliate: Cordoș (destinație necunoscută), Răsdan (revenit la Concordia Chiajna), Săftescu (revenit la Dinamo II), Petra (revenit la ASA Tg. Mureș).

Cine conduce FC Brașov?

Înaintea primului antrenament din acest an, Alexandru Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar al FC Brașov, și Vasile Dochița, administratorul special al clubului, au ținut să vorbească cu jucătorii și le-au prezentat situația clubului. Cei doi au vorbit deschis cu jucătorii și nu au făcut promisiuni fără acoperire. „Interesul nostru este ca FC Brașov să continue lupta pentru promovare. Dacă se vor schimba lucrurile și vom avea probleme pe parcurs vă vom spune direct”, le-a spus Dochița jucătorilor.

Procese pe bandă rulantă

După ședința cu jucătorii, administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe a vorbit în cadrul unei conferințe de presă în care a precizat că el, împreună cu Vasile Dochița, conduc clubul în această perioadă. „Situația la FC Brașov în ceea ce privește administratorul judiciar este cât se poate de clară. În acest moment eu sunt administratorul judiciar al FC Brașov, iar Vasile Dochița este administratorul special. Doar instanța poate decide înlocuirea mea. În acest moment clubul este angrenat în multe procese pe rol. ICIM (n.r. principalul creditor la FC Brașov) a emis, la finalul anului trecut, o decizie prin care a stabilit ca administrator judiciar să fie din nou Top Expert SPRL. Urmează ca aceasta să fie confirmată sau nu de instanță, iar un termen în acest proces este stabilit pentru miercuri la Tribunalul Brașov. Pe rol este și un proces pentru anularea tranzacției cu ICIM, astfel că ar dispărea de la masa credală o sumă foarte mare. Un alt litigiu este cu ANAF la Înalta Curte, dar și un proces cu Ioan Neculaie”, a precizat Alexandru Cosmin Gheorghe.

Cum s-au cheltuit banii încasați în contul transferului lui Chipciu?

Administratorul judiciar a mai anunțat că va face au audit pentru a vedea cum s-au cheltuit banii în perioada august-decembrie în care FC Brașov a fost administrat de Marian Brescan prin Top Expert SPRL. „Analizez sumele pentru transferul lui Chipciu la Anderlecht care au intrat în club în perioada august-decembrie 2016. În mare, actele sunt gata și le voi pune la dispoziția creditorilor și le voi prezenta instanței la termenul de judecată din 8 februarie”, a spus administratorul judiciar al FC Brașov.

Puțini bani în cont

Despre perioada imediat următoare, Alexandru Cosmin Gheorghe a precizat că în acest moment în conturile clubului mai sunt bani pentru organizarea unui cantonament, dar și pentru plata unei părți din salariul jucătorilor pe luna decembrie. „Din ultima tranșă achitată de Steaua în luna decembrie mai sunt fonduri pentru acoperirea costurilor unui cantonament montan, dar și pentru o parte din salariile curente. Cei din conducere fac eforturi să atragă noi fonduri pentru continuarea activității clubului. Până la procesul din 8 februarie sperăm să achităm și o parte din datoriile către cei care cer falimentul”, a încheiat Alexandru Cosmin Gheorghe.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB FC Brașov și Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă