Metaloglobus e pregătită de reluarea campionatului! Echipa lui Alin Chița a transferat opt jucători și a câștigat cinci din cele șapte amicale

Marius ANGHEL 19 Feb. 2018, 15:57 Pregătiri, amicale

Metaloglobus București a efectuat o pregătire bună de iarnă, la baza proprie, și este gata de începerea părții secunde a campionatului. Una dintre puținele echipe de Liga a 2-a 100 la sută private a punctat serios pe piața transferurilor în perioada precompetițională, iar noul antrenor, Alin Chița, speră să îndeplinească fără probleme obiectivul, o clasare între primele 10 locuri.

Metaloglobus a terminat în acest weekend pregătirea dinaintea sezonului cu un amical, câștigat cu 1-0 în fața echipei de ligă a treia, FCM Alexandria, formație antrenată de fostul tehnician al Mioveniului, Marius Stoica. Unicul gol al partidei a fost marcat de Voican, în minutul 55, acesta reluând cu latul din careu, o centrare a lui Iulian Roșu. În afară de gol, gazdele au mai irosit câteva ocazii bune de a marca, prin Bilciulescu (de două ori), Ghenovici și Stângă.

Tehnicianul Alin Chița a folosit, în prima repriză, următoarea formulă de joc: Geantă – Agache, Mitroi, Caramalău, Sava – Ispir, Popa, Dincă, Vlad – I. Roșu – Voican, în timp ce, după pauză, pe teren au intrat: Geantă – Asanache, Miroi, Agache, Negotei – Ispir, Stângă, Șt. Niculae, Ghenovici – I. Roșu – Bilciulescu.

Acesta a fost al 7-lea meci amical din această iarnă pentru Metaloglobus, bucureștenii reușind cinci victorii, o remiză și suferind o înfrângere. Astfel, pe rând, au fost înregistrate următoarele rezultate:

Metaloglobus – CS Tunari 3-1 (0-1). Au marcat: Ghenovici, Voican, Stângă
Metaloglobus – Juventus București 1-3 (0-2). A marcat: Voican
Metaloglobus – Carmen București 6-0 (3-0). Au marcat: Niculae, Roșu, Ghenovici, Potecea, Stângă, Voican
Metaloglobus – FC Aninoasa 3-2 (1-1). Au marcat: Roșu (două), Voican
Metaloglobus – CS Mioveni 2-0 (1-0). Au marcat: Stângă (pen.), Potecea (pen.)
Metaloglobus – FC Argeș 0-0
Metaloglobus – CM Alexandria 1-0 (0-0). A marcat: Voican

„Până la meciul cu Carmen am dat posibilitatea fiecărui fotbalist să joace câte o repriză. Apoi am trecut la 60 de minute, 70 de minute… Am vrut ca toți să aibă șanse la fel, să demonstreze că pot să facă față în primul unsprezece”, a spus Alin Chița despre amicalele jucate de Metaloglobus în această iarnă.

„Vreau o echipă competitivă și o vreau în primele zece!”

Alin Chița s-a declarat mulțumit de pregătirea pe care a reușit-o în această iarnă cu jucătorii săi. Tehnicianul piteștean apreciază efortul depus de fotbaliști, atât la antrenamente, cât și la meciurile de pregătire și speră ca lucrurile să se îmbunătățească pe parcurs în teren.

„Sunt mulțumit de cum au răspuns băieții la toate antrenamentele, și la cele care și-au pus amprenta pe factorul fizic și la cele de omogenizare a echipei. Sunt mulțumit și de integrarea noilor veniți și de atitudinea tuturor. În ultimele trei partide apărarea și-a făcut datoria și nu am primit gol, iar la acest capitol trebuie spus că echipa a cam suferit pe finalul primei părți a campionatului. Sunt mulțumit și de faza ofensivă, dar sunt totuși multe momente în care nu tratăm cu maximă seriozitate finalizarea, iar ultimul amical este conludent din acest punct de vedere. Pe viitor sper să fim limpezi la gândire și să luăm cele mai bune decizii în fața porții”, a spus Chița.

Antrenorul ne-a vorbit și despre misiunea lui la Mataloglobus, în partea a doua a campionatului: „Obiectivul este să creăm o echipă competitivă care să joace un fotbal modern, iar, în plus, eu vreau în primele 10 echipe din campionat. Iar, dacă atingem primul obiectiv, e OK și implicit îl vom realiza și pe al doilea”.

Metaloglobus debutează în jocurile oficiale din acest an cu o partidă la Pandurii Târgu Jiu, de unde Chița așteaptă un rezultat pozitiv. „În prima etapă din 2018 jucăm la Pandurii și, nu numai în meciul acesta, în toate, eu îmi doresc maximum, pentru că la sfârșitul turului se vor calcula și câte trei puncte luate și câte un punct luat. Contează fiecare punct, mai ales că echipa a suferit mult la puncte luate, în ultimele șapte etape s-a reușit obținerea unui singur punct. Sper ca grupul format de mine aici să aducă un plus în teren. Toți vor beneficia de încrederea mea. Suntem pe locul 13, este o situație delicată, dar, din punctul meu de vedere, ține doar de noi. Dacă jucătorii vor respecta ce le voi cere, nu vom avea probleme, iar dacă scoatem maximum din fiecare meci cu siguranță ne îndepărtăm de zona fierbinte a clasamentului”, mai spune piteșteanul despre situația din clasament a echipei și despre modul cum sunt tratați jucătorii.

Transferurile realizate în această iarnă

Metaloglobus a mutat serios în această iarnă pe piața transferurilor, iar echipa antrenată de Alin Chița a reușit să aducă opt jucători noi. Astfel, formația bucureșteană s-a întărit cu portarul Alexandru Burci (Atletic Bradu, U21), fundașii Sebastian Agache (Farul) și Cosmin Săftescu (Concordia Chiajna, U21), mijlocașii Constantin Ispir (CS Afumați), Alexandru Dincă (Dunărea Călărași, U21), Paul Szecui (FCSB, U21) și atacanții Andrei Voican (revenit la echipă) și Iulian Rosu (ex Olimpia Satu Mare).

Cine este și cu cine lucrează Chița

Alin Chița a fost numit antrenor principal la Metaloglobus București în această iarnă, după ce clubul s-a despărțit de Bogdan Argeș Vintilă la finalul primei părți a sezonului. Interesant este că cei doi antrenori au fost în trecut coechipieri la FC Argeș.

Chița a semnat pe 6 luni, cu drept de prelungire un an. Piteșteanul îl are ca secund pe Gigel Coman și antrenor cu portarii pe Marian Vlad. Din stafful tehnic al echipei mai face parte și masorul Constantin Righel.

„Îmi place să mă axez foarte mult pe ceea ce joacă echipa mea. Mă interesează foarte mult creearea unui sistem în care să se joace un fotbal frumos”, spune Alin Chița despre filosofia sa de joc.

Președintele clubului este Marius Burcă, gruparea bucureșteană aparținând patronului Imad Kassas. Chița a început antrenoratul în 2009 ca secund al lui Chirilă în Liga a 2-a, la UTA. Apoi a fost principal la Juventus București tot în Liga 2, în 2011. În perioada 2012-2014 a fost secund la CS Mioveni, tot în eșalonul secund, după care, între 2014-2016, a fost secund la Dinamo. În 2016 a mers secund la FC Voluntari, iar în 2017 a devenit principal în Liga a 4-a Argeș, la Unirea Bascov, și, ulterior, a preluat-o pe Național Sebiș, în Liga 3.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 19 Feb. 2018, 15:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă