Laszlo Balint, deranjat că UTA a fost condusă o jumătate de oră de o echipă din Liga 3. „Se va repeta în multe meciuri și din campionat”

Marius ANGHEL 26 Jan. 2020, 11:04 Pregătiri, amicale

Doar CS Mioveni a mai condus-o pe UTA pe arena „Motorul” în acest sezon, într-un meci oficial, iar Progresul Pecica a reușit același lucru ieri, însă într-un joc amical. Dacă argeșenii au plecat cu un punct, în schib, echipa din Liga 3 a fost învinsă la scor, 1-5.

Laszlo Balint a fost puțin deranjat de ipostaza în care s-au aflat elevii săi aproape o jumătate de oră, cu toate că deznodământul nu lasă loc de prea multe comentarii. „Un test util, cu plusuri și minusuri pentru perioada în care ne aflăm. Sunt puțin nemulțumit de anumite aspecte, în special de prima repriză, în care, din păcate, am și primit gol și nu am reușit să fructificăm ocaziile create sau măcar câteva dintre ocaziile create. Am ajuns destul de des la finalizare și băieții trebuie să înțeleagă încă de pe acum că ceea ce s-a întâmplat în acest meci, sau cel puțin în prima repriză a sa, se va repeta în multe meciuri și din campionat. Spun asta, pentru că vom întâlni multe echipe ce se vor axa pe organizare defensivă, iar noi va trebui să găsim soluțiile să dezechilibrăm apărările adverse. Pe de altă parte, trebuie să avem siguranță defensivă, pentru că – până la urmă – în prima repriză adversarul cred că a ajuns de două ori la poarta noastră și pe faza a doua rezultate dintr-un corner a reușit să ne dea gol. Dar, una peste alta, cu bune, cu rele, efortul a fost bun, știm că sunt aspecte pe care clar trebuie să le îmbunătățim”, a spus, citat de Sport Arad, antrenorul „roș-albilor” despre disputa cu divizionara terță din Pecica.

Noile achiziții Jebari, Crișan și Roumpoulaku, pe teren din primul minut

UTA i-a trimis pe teren încă din primul minut pe toți cei trei fotbaliști transferați în această iarnă: Jebari, Crișan și Roumpoulaku. „Sunt jucători pe care trebuie să-i integrăm în modulul nostru de joc, în prima repriză am jucat cu doi jucători noi pe linia defensivă. Simo și Crișan se străduiesc să se integreze cât mai repede, grupul i-a acceptat foarte bine, sunt preocupați să-și câștige un loc în echipă. Sunt conștienți și ei că au venit, până la urmă, la cea mai bună echipă din Liga 2-a. Sunt mulțumit de atitudinea ambilor, mai au mult de muncă, dar începutul este promițător pentru toți jucătorii nou veniți. În față, Jebari are ocazii, dar, până la urmă, aici a fost minusul lui, adică lipsa golului. Soufiane a fost foarte prezent în joc, a încercat să facă lucrurile pe care le antrenăm și pe care le-am discutat, mai ales că cerințele postului respectiv nu sunt deloc ușoare. Deocamdată nu a marcat, dar, ușor-ușor va ajunge la parametri pe care ni-i dorim. Este clar că aștept mai mult de la toți jucătorii, dar efortul, în special efortul lor astăzi, a fost a unul bun. Că am mai suferit pe realizările tehnico-tactice, e firesc. Important este că facem pași înainte în ceea ce privește procesul de pregătire din această perioadă”, mai consideră Balint.

Fiindcă Pușcaș nu a fost utilizat nici de această dată, după eliminarea lui Tomozei, stafful tehnic al arădenilor nu a mai avut pe bancă variante de fundași, așa că Ursu a fost cel care a coborât în flancul stâng. „Dacă vă aduceți aminte, și în turul campionatului, Ursu a jucat, în meciul cu Snagov, o perioadă de timp, fundaș lateral dreapta. De data aceasta, am considerat că e mai bine să îl pun acolo pentru că a fost cumva lângă bancă și puteam să-l ajut cu reperele în teren pentru poziția respectivă. S-a descurcat onorabil, a făcut efort, a apărut și la finalizare și a dorit foarte mult și el să marcheze chiar și din postura de fundaș stânga. Una peste alta, el a avut o evoluție destul de bună astăzi din toate punctele de vedere”, a mai opiniat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Ciprian Rus se alătură echipe de luni, după ce a avut varicelă

La marginea terenului a fost văzut și Ciprian Rus, care a scăpat de varicelă și de luni reintră în pâine. „Ați văzut și dumneavoastră că a fost și el prezent aici pentru a-și vedea colegii și, din ce am înțeles, de luni poate reintra ușor la antrenamente. E normal, trebuie să fim foarte atenți cu efortul în ceea ce privește procesul de antrenament pentru el, dar e îmbucurător că va fi alături de noi. Odată cu revenirea lui Cipri, vom și mai acoperiți, o să avem o consistență și mai mare. Până la urmă, cel mai important lucru este să fim cu toții sănătoși, iar eu să am dificultăți în a alege primul <> cu atâtea soluții pe posturi. Concurența nu poate fi decât benefică. Mă bucur că și Radu (n.r. – Crișan) a venit cu entuziasm, a venit cu atitudine, a venit foarte motivat să se impună și să ne ajute în ceea ce ne propunem în sezonul de primăvară. Același lucru e valabil și pentru Ciucur, un jucător polivalent, de bandă, și, ușor-ușor, va reveni și Pușcaș, deci avem soluții. Mă bucur că și jucătorii tineri progresează, dau dovadă de maturitate, până la urmă. Au înțeles că există așteptări destul de mari și în ceea ce-i privește și fac ceea ce trebuie în acest moment”, mai susține Balint.

Fiindcă la finalul săptămânii viitoare delegația arădeană va pleca în Antalya, următorul test e programat vineri, 31 ianuarie, de la ora 11:00, cu Crișul Chișineu Criș.

CITEȘTE și: Pecica s-a ridicat doar o repriză la nivelul liderului ligii secunde, iar Stupar admite: „Numeric și valoric nu ne putem pune cu UTA, îi dorim să promoveze”

UTA s-a descătușat cu Progresul Pecica în ultima jumătate de oră, după ce liderul Ligii 2 a fost condus la pauză. Oroian a avut poftă de goluri, Tomozei de bătaie

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Jan. 2020, 11:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă