Jucătorii lui „U” Cluj s-au săturat să joace pe gratis. Au refuzat să se prezinte la amicalul cu Sănătatea! Teja: „Poate i se face milă de noi, cuiva”

UPDATE: Chiar și cu o echipă cu mulți juniori, Universitatea Cluj a învins cu 4-1 Sănătatea Cluj. Lemnaru și Kovacs au semnat câte o dublă pentru echipa lui Mihai Teja. Majoritate jucătorilor cu care formația clujeană a evoluat în campionat au stat pe margine și au urmărit jocul. Ciupe, Alexandru Dan, Lemnaru și Yannick Agro, jucători care nu au semnat încă angajamente, au jucat și ei alături de juniori.

Lui Mihai Teja i-a fost greu să încropească o echipă pentru acest amical și spune că a încercat să-i determine pe jucători să renunțe la grevă. „Nu și-au luat banii și n-au vrut să iasă pe teren. Eu le-am spus să încerce să meargă mai departe, că nu e bine, dar îi înțeleg pe de o parte și pe ei. Peste tot sunt probleme. S-au retras echipe din liga a II-a. Cei de la Craiova nu sunt plătiți de 4 luni și jumătate, alții de două luni. Eu le-am spus: aveți răbdare, poate se întâmplă ceva, poate i se face milă de noi, cuiva, a spus Mihai Teja, pentru stiridesport.ro.

„U” Cluj: Todoran – Ciupe, Alexandru Dan, Berci, Hâmpea – Moruțan, Kovacs – Norbert Janos, Lemnaru, Yannick Agro – Zdroba. Mihai Teja n-a efectuat nicio schimbare.


 

Fotbaliștii din lotul Universității sunt neplătiți de aproape 5 luni și astăzi nu au vrut să intre pe teren, la amicalul cu Sănătatea. Mihai Teja a fost nevoit să încropească o echipă cu juniori, jucători aflați în probe și jucători care n-au contracte semnate, pentru că ceilalți l-a anunțat că nu vor să joace.

Situația financiară devine tot mai disperată pentru Universitatea Cluj. Cu zeci de procese pe rol, cu foști jucători, care reclamă neplata restanțelor, clubul aflat în insolvență nu și-a plătit nici actualii fotbaliști de aproape 5 luni de zile. Cum promisiunile legate de sosirea unui nou investitor nu s-au concretizat încă, fotbalișii au luat o decizie fără precedent la formația clujeană.

Aceștia trebuiau să joace astăzi, de la ora 12:00, un amical, cu Sănătatea Cluj. S-au prezentat la stadion, dar l-au anunțat pe Mihai Teja în vestiar că nu vor să joace astăzi, pentru a trage un semnal de alarmă. Antrenorul nu i-a putut îndupleca și astfel amicalul a început cu jumătate de oră întârziere, iar pe teren au intrat doar juniori, jucători aflați în probe, dar și Lemnaru și Ciupe, fotbaliști care se antrenează cu „U” Cluj, dar nu au contracte semnate, jucătorii care au făcut parte din lot, în actualul sezon fiind în tribune.

„Nu se mai poate să nu fim plătiți cu lunile. Ni s-a promis că ne vom primi măcar un salariu până pe 15 decembrie, să avem un ban de sărbători. Bineînțeles că nu s-a ținut nimeni de cuvânt. Cât să ne mai antrenăm și cât să mai jucăm așa? E bătaie de joc”, a declarat unul dintre jucători pentru actualdecluj.ro

„Am avut o discuție între noi și am decis să nu jucăm. Suntem neplătiți de mai multe luni, am avut promisiuni că ne intră un salariu de Sărbători și nimic… Așteptăm să se îndrepte puțin lucrurile. Este munca noastră”, a declarat mijlocașul Octavian Ursu pentru ProSport.

Articol publicat de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă