Jucătorii de la Dacia Unirea se lovesc de aceleași probleme, an de an. Se pregătesc pe unde apucă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Feb. 2016, 11:02 Actualizat: 09 Feb. 2016, 11:03 Pregătiri, amicale
Jucătorii de la Dacia Unirea se lovesc de aceleași probleme, an de an.  Se pregătesc pe unde apucă

În fiecare iarnă, fotbaliștii de la Dacia Unirea, echipa fanion a orașului Brăila, se confruntă cu aceeași problemă, lipsa unui teren de dimensiuni normale, acoperit cu gazon sintetic, unde să se antreneze. Astfel că, din cauza terenurilor impracticabile, în această săptămână, fotbaliștii clubului din Liga 2 au fost nevoiți să meargă pentru a se antrena pe terenul Siderurgistul din Galați, acolo unde dispută și meciurile amicale. Luni și joi brăilenii fac și un al doilea antrenament la Brăila, la sala de forță de la stadionul Municipal.

„Nu avem unde ne antrena, terenurile de la stadionul Chimia sunt impracticabile, cel de la Municipal trebuie protejat, așa că trebuie să mergem la Galați. Săptămâna aceasta problema antrenamentelor este rezolvată, să vedem unde ne vom pregăti după aceea”, a explicat Alin Pânzaru.

Tehnicianul Daciei Unirea a tras și primele concluzii după partidele amicale cu Delta Dobrogea Tulcea și Sporting Liești: „Scorul interesează mai puțin, important este faptul că a crescut viteza de joc, la prima vedere este din ce în ce mai bine, dar mai sunt multe probleme de rezolvat. Am preferat să jucăm cu echipe din Liga a III-a pentru că acestea sunt ambițioase și întotdeauna dispuse să lupte pentru a produce surprize”.

Dacă echipa de seniori a găsit soluții pentru a se antrena în condiții bune, fotbaliștii de la echipele de juniori se pregătesc pe aleile din Parcul Monument. Fotbaliștii fac antrenamente cu caracter fizic, alergări de anduranță și exerciții fizice. Lipsa unui teren normal de fotbal cu gazon sintetic la Brăila face ca mulți copii talentați să renunțe prematur la activitatea competițională.

„De ani de zile ne confruntăm cu aceeași problemă în perioada iernii, lipsa unui teren unde să ne putem pregăti. Terenurile de la Chimia sunt foarte moi și jucătorii se pot accidenta, iar în această situație programăm ședințele de pregătire pe unde putem. Pregătirea fizică o facem pe aleile din Parcul Monument, iar cu mingea lucrăm pe terenuri cu gazon sintetic. Dar una e să te antrenezi pe un teren mic și alta în condiții normale. Mai avem trei săptămâni și reîncepe campionatul, sper să fim cât de cât aproape de forma pe care ne-o dorim”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, antrenorul Adrian Baldovin.

Articol scris de Costel FILIP

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Feb. 2016, 11:02 Actualizat: 09 Feb. 2016, 11:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă