Ionuț Popa și campania de achiziții a echipei UTA: „Am contactat cel puțin 50-60 de jucători în această iarnă și până acum au venit doar trei”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2019, 12:33 Pregătiri, amicale
Ionuț Popa și campania de achiziții a echipei UTA:**

UTA a realizat trei transferuri în 2019, însă lotul condus de Ionuț Popa este departe de a fi complet pentru partea a doua a sezonului, una în care echipa arădeană va încerca să își construiască o trupă pentru ca în următoarea ediție a Ligii 2 să încerce din nou să atace promovarea. Mijlocașul Baudouin Kanda (25 de ani, ex Dunărea Călărași) și fundașii Alin Șeroni (31 de ani, ex Dunărea Călărași) și Răzvan Ivan (19 ani, ex Unirea Alba Iulia) au semnat până acum cu „Bătrâna Doamnă”.

Popa spune că este în discuții cu încă doi-trei jucători, însă nu le dă numele, fiindcă în această iarnă a vorbit cu peste 50-60 de fotbaliști pentru a-i transfera, însă doar cu trei a reușit să ajungă să și semneze. Despre atacantul paraguayan Francisco Vera și fundașul portughez Alexandre Alfaiate, ambii cu trecut la Benfica Lisabona și care sunt prezenți la antrenamentele UTA-ei, crede că sunt de o calitate superioară față de mulți dintre componenții lotului.

„Atât Șeroni, cât și Ivan erau în calculele noastre. E bine că am reușit să îi aducem. Încă mai aștept întăriri, dar nu pot spune pe ce posturi, pentru că nu vreau să risc să pierd jucătorii. De fiecare dată, prima echipă care contactează un jucător îl pierde. Eu și conducătorii am contactat cel puțin 50-60 de jucători în această iarnă și până acum au venit doar trei, plus cei doi fotbaliști străini, Alexandre și Francisco, care au calitate mai mare față de alții. În acest moment mai sunt în discuții cu doi-trei fotbaliști. Sper să vină. În continuare ne dorim să facem echipa pe care am primis-o suporterilor. Dacă reușesc, bine, dacă nu, vor aprecia ce am vrut să fac. Au plecat trei mijlocași centrali și până acum am adus doar unul. Dacă cei din coducere îmi pot suporta cerințele, aș vrea să mai aducem și alții. Când aduci jucători de calitate, aceștia pot crește calitatea jocului”, a spus, pentru Sport Arad, Ionuț Popa.

Din informațiile Liga2.ro, doi dintre jucătorii doriți de Ionuț Popa la UTA sunt fundașul Cristian Melinte și portarul Mădălin Smaranda, pe care i-a antrenat la ACS Poli, echipă de unde tocmai au plecat.

Altfel, astăzi, UTA joacă al doilea amical din 2019, la Gyula, de la ora 13:00, cu Szeged.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 29 Jan. 2019, 12:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă