Ionuț Popa a pregătit meciul UTei la Oradea și e dispus să o preia până în vară, dar: „Cheia este la jucători”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2014, 17:30 Pregătiri, amicale
Ionuț Popa a pregătit meciul UTei la Oradea și e dispus să o preia până în vară, dar:**

În ziua în care a împlinit 61 de ani, cel mai bine cotat antrenor arădean s-a întors la eterna dragoste. Ionuț Popa a condus antrenamentul de joi dimineața al UTA-ei, ultimul înainte de deplasarea de la Oradea, pe care au efectuat-o toți jucătorii din lot. Ședința de pregătire de astăzi a fost urmărită de pe margine și de Adrian Marțian, care a lăsat să se înțeleagă că va achita salariul pe luna decembrie, însă…surpriză. Dejeanul a șters-o, din nou, mișelește și l-a mandatat pe Dorin Micșa să le transmită fotbaliștilor și angajaților că-și vor primi banii doar dacă o înving pe FC Bihor. Cel puțin personalul auxiliar a rămas mască aflând că liniștea lor de Paște stă în mâna jucătorilor, când nu are nimic de a face una cu alta.

Revenind,  joi dimineața, Ionuț Popa a lucrat timp de 90 de minute cu Neagu et. comp. chiar pe terenul din Calea Aurel Vlaicu, deși „alb-roșii” au fost poftiți politicos să se mute pe ICRTI. „A venit cineva să ne dea afară de pe stadion, căci gazonul e moale, iar mâine joacă o altă echipă acolo, dar nu m-a interesat acest lucru. A fost una dintre condițiile mele pentru antrenamentul de joi, nu aș fi lucrat în altă parte. Cealaltă condiție era ca jucătorii să se implice sută la sută la antrenament, să uite puțin de probleme și să se gândească la ceea ce au de făcut la Oradea. S-a întâmplat și asta, sper să iasă un rezultat pozitiv vineri”, a declarat „Mister”, care a dat și masa de după antrenament că tot a fost ziua sa de naștere.

„Mister” e dispus să preia UTA până în vară

Fiindcă echipa l-a respins pe Stelian Gherman după atacurile publice la adresa jucătorilor străini, FC UTA SA a rămas fără corp tehnic. Nici nemulțumirile legate de neplata salariului pe luna decembrie nu au fost stinse, doar că, pe undeva, fotbaliștii au înțeles că trebuie să se antreneze.

Pentru asta au apelat la Ionuț Popa, care le-a închiriat baza sa sportivă luni seara, iar joi a condus chiar o ședință de pregătire de 90 de minute în Calea Aurel Vlaicu.

Chiar și așa, lucrurile nu sunt încă tranșate, în sensul în care, chiar dacă vor face deplasarea la Oradea, utiștii ar putea continua greva începând de luni, dacă nu vor fi plătiți. Totuși, Popa se pune la dispoziția lotului „textilist”, însă asta după o discuție cu conducerea Sebișului, club la care activează ca director tehnic. „Vineri nu voi merge la Oradea, ci la Sebiș. Sunt dator oamenilor de acolo, mai ales după ce aceștia au cam făcut tot ce am zis eu în ultimele două săptămâni. O să discut cu ei, nu rupem legătura, doar că s-ar putea să mă concentrez pe ceea ce o să fac la UTA. Nu este nimic bătut în cuie și depind și eu de jucători și bineînțeles de planurile lui Adrian Marțian. Dacă cele două părți se înțeleg, atunci eu pot să-mi fac treaba, altfel nu nu are rost să ne încurcăm unii pe alții. Eu le-am transmis deja jucătorilor că vin să-i antrenez pe gratis, că o să-mi fac timp pentru ei, dar în momentul în care intru în vestiar nu vreau să mi se mai plângă nimeni de bani”, a mărturisit experimentatul tehnician, care a fost de acord cu trimiterea cuplului Florin Voinea – Sandu Gaica la meciul de la Oradea.

Dacă după plecarea lui Adrian Falub, „Mister” a fost doar opțiunea lui Giovanni Catanzariti pentru a sta pe banca „textilită”, în ultimele zile și Marțian pare să fii îmbrățișat ideea italianului. Din peisaj ar putea să facă parte și omul de afaceri cu care Popa a dorit să preia la un moment dat gruparea din Calea Aurel Vlaicu și pe care l-a cunoscut și dejeanul.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Apr. 2014, 17:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă