Ion Barbu, mulțumit de aducerea lui Florin Pătrașcu: „De asemenea oameni avem nevoie”

Marius ANGHEL 28 Jan. 2015, 18:18 Pregătiri, amicale

FC Farul a demarat pregătirea pe 2015, cu o întârziere de două săptămâni față de data stabilită inițial, din pricina unor probleme organizatorice. Din lotul care a jucat în primele 16 meciuri din Liga a 2-a clubul a renunțat oficial la cinci fotbaliști. Dintre numele noi prezente la reunire, cel mai sonor este al fundașului central Florin Pătrașcu, ultima dată la Săgeata Năvodari.

Cei 23 de jucători care s-au pregătit ieri, sub comanda lui Ion Barbu și Gică Mina, au fost: Vl. Neagu, Dinu – portari; Băjan, Cl. Popa, D. Ciobanu, Fl. Pătrașcu, Buzea, Sescioreanu – fundași; Cazan, Pâslaru, Ochia, R. Neagoe, Cârstoiu, Vieru, V. Ion, Moroșanu, Plămadă, Ilinca, Martoncă, Caciandone, Gușă – mijlocași; Muscă, Igiroșanu – atacanți.

Noutățile față de 2014 sunt Florin Pătrașcu, Alexandru Vieru, Ciprian Cazan (ultima dată la Săgeata), Andrei Sescioreanu (revenit la club, după ce a evoluat ultima dată la Dunărea Călărași), George Ilinca (a jucat la formații precum Arieșul 1907 Turda și FC Olt), Adrian Martoncă (de la Concordia Chiajna) și George Gușă (mijlocaș sau fundaș stânga, fost junior al Farului).

FC Farul a renunțat oficial la cinci jucători: Bogdan Straton, Miulescu, Ivănică, Bogdan Dumitru și Arotăriței.

„Marinarii”, amicale cu Înainte Modelu, Delta Tulcea și Dunărea Călărași

În perioada următoare, echipa se va pregăti la Constanța, unde va desfășura cel mai probabil și pregătirea centralizată. La reunirea de ieri, a absentat motivat portarul Gabriel Ciucă (învoit), în vreme ce oficialii clubului au spus că, în ce-i privește pe Enciu și Szalkai, aceștia au acceptul clubului de a se pregăti cu alte formații, situația lor urmând a se rezolva în această săptămână.

Amicalul cu Înainte Modelu nu se va mai juca sâmbătă, 31 ianuarie, ci pe 18 februarie. Pentru sâmbătă, Farul discută pentru o întâlnire de verificare cu o echipă de Liga a 4-a din județul Constanța, partida putând fi jucată fie pe terenul CFR din Constanța, fie în fieful adversarei „marinarilor”. Pe 14 februarie, Farul va întâlni Delta Tulcea la Constanța, iar pe 21 februarie, cu o săptămână înaintea începerii campionatului, va juca în deplasare împotriva Dunării Călărași.  

Ion Barbu: „De asemenea oameni avem nevoie”

„Mă bucur că, până la urmă, am început pregătirea, cu toate că suntem în întârziere. Alte echipe au trecut deja la meciurile amicale. Avem cinci săptămâni la dispoziție pentru antrenamente. Sperăm să ne organizăm și să începem cu bine campionatul. Mă bucur că Pătrașcu a ales să vină la echipa care l-a ridicat în fotbal. Am fost și colegi de echipă. E un fotbalist valoros și are un caracter bun. De asemenea oameni avem nevoie. Într-adevăr, au plecat șase jucători, mulți dintre ei titulari, dar nu ne aflăm într-o poziție bună în clasament. Sperăm ca cei pe care îi vom achiziționa să facă o figură mai frumoasă. În ce privește situația mea și a lui Gică Mina, clubul nu ne-a comunicat nimic. Noi suntem sub contract și încercăm să ne facem datoria cât putem de bine. Obiectivul Farului e să câștige fiecare meci. Să vedem însă dacă și putem”, a declarat antrenorul Ion Barbu.

Discuții avansate în privința reorganizării Farului

Tehnicianul de 37 de ani s-a referit și la aspectele extra-sportive, care pot influența, într-un fel sau altul, clubul. „Nu mă bucur că o echipă precum Săgeata Năvodari nu mai există. Acestea sunt problemele în toată țara. Nu pot să spun dacă problemele Săgeții sunt un avantaj pentru noi. Avantajul trebuie să ni-l facem noi înșine și să încheiem campionatul pe un loc onorabil. În ce privește reorganizarea clubului Farul, am înțeles că sunt discuții avansate. Sperăm să fie bine pentru club, pentru jucători, pentru antrenori și pentru întreaga suflare faristă. Păcat că, deși avem un oraș atât de mare în spate, noi ne confruntăm în continuare cu probleme”, a mai arătat Barbu.

Florin Pătrașcu: „Trebuie să strângem rândurile”

„Înapoi la Farul, de ce nu? La această echipă am debutat în Liga 1 și aici am trăit cele mai frumoase momente din viața mea de fotbalist. Atunci era o situația mai bună, acum clubul are anumite probleme. Trebuie să punem umărul și să facem tot ce ne stă în putință să ne ridicăm în clasament, iar situația de la Farul să se schimbe. Este puțin ciudat să colaborez cu Ion Barbu acum de pe alte poziții. Mi-a fost coleg, iar acum e antrenor. Bravo lui însă că se ține de meserie. E un tehnician bun și sper să-l ajut ca Farul să-și îndeplinească obiectivul, calificarea în play-off. Acum sunt la Farul, Săgeata e de domeniul trecutului. La început, se dorea să fie un proiect frumos, dar au intervenit probleme. La Farul trebuie să strângem rândurile. Suntem pe un loc, zece, care nu e demn de acest club. Ar fi un lucru foarte bun implicarea autorităților locale, pentru că de ani mulți e nevoie de susținere. Niciodată nu e prea târziu însă. Cred în viitorul Farului. Acest club are o tradiție și niciodată nu va muri”, a declarat Pătrașcu.

Acesta a jucat anterior la Farul trei ani, între 2007 și 2009 și în sezonul 2009/2010, debutând în prima divizie pe 12 august 2007.     

Suporterii au discutat cu Ion Barbu

La reunire au venit și câțiva suporteri, care au urmărit antrenamentul jucătorilor dintr-o peluză a stadionului „Farul”. De asemenea, fanii au dialogat cu Ion Barbu despre situația actuală a lotului și despre noutățile de la club.

Tehnicianul a primit de la suporteri un fular în culorile clubului (cu mesajul „Alături de Farul în continuare”), confecționat de fanii „marinarilor” din grupul ultras „Fervent”.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 28 Jan. 2015, 18:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă