În căutarea portarului ideal! ACS Poli testează un jucător venit de la FC Hermannstadt, după despărțirea intempestivă de Nedelcovici de la Astra

În căutarea portarului ideal!** ACS Poli testează un jucător venit de la FC Hermannstadt, după despărțirea intempestivă de Nedelcovici de la Astra

ACS Poli caută soluții pentru postul de portar, unde singura varianta viabilă în prezent e Mario Contra. Mădălin Smaranda a fost tras pe linie moartă pentru că nu a acceptat reducerea salarială, iar Cristian Nedelcovici a fost dat afară de Valeriu Răchită, deși împrumutul de la Astra fusese parafat. În aceste condiții, a venit la antrenamente Răzvan Began (foto).

Began are 22 de ani și a trecut în cariera sa pe la juniorii lui CFR Cluj, CSM Sighetu Marmației, Farul Constanța, Luceafărul Oradea, Foresta Suceava și FC Hermannstadt. La sibieni nu a bifat niciun meci și a fost rezervă în șapte partide în acest sezon. Campionatul trecut a apărat în 28 de jocuri la Foresta Suceava, echipă care a retrogradat.

ACS Poli nu se mai hazardează să anunțe semnarea de noi contracte, dar, totuși, începe să facă public numele unor jucători pe care îi primește în probe, deși toate cluburile se feresc de acest lucru, pentru a nu îi pierde în favoarea altor echipe.

„Începând de astăzi la antrenamentele echipei noastre participă portarul Răzvan Began (născut 12 august 1996). El a evoluat ultima dată la FC Hermannstadt, o decizie în privința lui urmând a se lua zilele următoare”, este anunțul clubului timișorean.

Nedelcovici, titular în debutul primului amical, dat afară la pauză

Modul în care ACS Poli face transferuri ajunge să fie extrem de discutabil. Vineri, clubul a anunțat parafarea împrumuturilor lui Sebastian Culda și Cristian Nedelcovici, de la Astra. Niciunul nu are un CV grozav, iar portarul a și „comis-o” într-un amical cu Fortuna Becicherecu Mic, echipă de Liga a 4-a. Nervos, Răchită l-a și dat afară, deja de la pauză, când i-a spus că nu contează că semnase cu o zi în urmă.

Cât despre timișoreanul Mădălin Smaranda, portarul a fost tras pe linie moartă, la fel ca Denis Haruț și Cristian Melinte. Cei trei au două săptămâni de „liber”, iar de la 1 februarie se vor pregăti separat, deoarece nu au acceptat să își diminueze salariile. De când a venit la ACS Poli, Valeriu Răchită se ocupă și de negocierile salariale.

Clubul se laudă cu salariile diminuate

De notat că Răchită a declarat la reunire, cât și după primul amical, că jucătorii nu vor să vină la ACS Poli din cauza „zvonurilor false”, cum că la Timișoara nu s-au plătit salariile. Într-adevăr, de când s-a intrat în insolvență, echipa are salariile la zi, dar unii jucători aveau și opt luni de restanțe salariale, cum a fost cazul lui Marius Curileac.

În acest context, totuși, clubul anunță pe pagina sa de Facebook că jucătorilor li se diminuează contractele. „În altă ordine de idei, jucătorii noștri Cosmin Bîrnoi și David Pop au acceptat astăzi noile condiții contractuale propuse de club”, se arată pe pagina de Facebook a clubului. Din informațiile noastre, Bîrnoi și Pop câștigau undeva la 10.000 de lei net fiecare.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă