Iencsi: „Pentru Rapid va exista întotdeauna o luminiță frumoasă la capătul tunelului”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2014, 11:32 Pregătiri, amicale
Iencsi:**

Antrenorul echipei FC Voluntari, Adrian Iencsi, a declarat, luni, că pentru fosta sa formație, Rapid, va exista tot timpul o luminiță la capătul tunelului, însă nu știe când se va ivi și nici când problemele financiare ale giuleștenilor se vor termina.

„Inițiativele fanilor rapidiști nu ne mai surprind cu nimic. Nu îmi convine ce se întâmplă la Rapid. Sunt legat sufletește de acest club. Când văd toate aceste probleme, cred că cel mai bine pentru Rapid ar fi să pornească de la zero, indiferent din ce ligă. Oricum e un club frumos, un club curat și indiferent de liga în care va evolua, va fi iubit de suporteri. Îmi doresc ca atât eu, cât și suporterii Rapidului să nu mai vedem aceste probleme. Pentru Rapid întotdeauna va exista o luminiță, o luminiță frumoasă, la capătul tunelului, dar nu știm când va apărea acea luminiță. Cred că nu va mai dura mult timp”, a spus Iencsi.

Liga Suporterilor Rapidiști a donat, duminică, jucătorilor și celorlalți angajați ai grupării giuleștene suma de 27.425 de lei, bani proveniți din vânzarea a 6.076 de tichete de solidaritate la meciul amical cu FC Voluntari. Cheltuielile pentru organizarea meciului s-au ridicat la 2.955 de lei. La finalul partidei, liderul galeriei, Liviu Ungureanu, i-a înmânat antrenorului Viorel Moldovan suma de 27.425 de lei. Tehnicianul a explicat că o parte din acești bani vor fi donați unui orfelinat. Liga Suporterilor Rapidiști a comercializat biletele de solidaritate cu 5 lei.

Pe de altă parte, Adrian Iencsi, care are 30 de prezențe la prima reprezentativă, crede că România face parte dintr-o grupă accesibilă în preliminariile Campionatului European din 2016. „E o grupă accesibilă, dar în momentul actual și noi vom schimba mulți jucători și e un moment mai greu. Eu o consider o grupă dificilă având în vedere ce se întâmplă în fotbalul românesc. Acum nu trebuie să ne mai gândim la revanșă în fața grecilor. Important e ca noi să pregătim o echipă națională bună, care joacă la echipele lor de club, cu jucători tineri, dornici de a se afirma”, a completat Iencsi.

Adrian Iencsi a început luni, la Casa Fotbalului, alături de alți 25 de tehnicieni, cursurile pentru obținerea licenței UEFA Pro de antrenor. Printre antrenorii care urmează acest curs se află Claudiu Niculescu, Flavius Stoican, Alexandru Tăbârcă, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Pavel Pelici, Eugen Trică, Anton Petrea, Adrian Szabo și Gabriel Manu.

Articol scris de Andrei Mazurchievici (Mediafax)

Marius ANGHEL 25 Feb. 2014, 11:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă