Gașca Nebună dă piept cu gașca românilor din Groznîi

Florin ALBOIU 25 Jan. 2009, 08:25 Pregătiri, amicale
Gașca Nebună dă piept cu** gașca românilor din Groznîi

Sportul Studențesc a mai perfectat trei partide amicale pentru stagiu de pregătire din Antalya. Pe lista adversarilor se adaugă două formații din spațiul ex-sovietic la care activează fotbaliști români. Grupul cel mai numeros, format din Florentin Petre, Andrei Mărgăritescu și Daniel Pancu, se regăsește la Terek Groznîi (locul 10 în Rusia), formație pe care alb-negrii o vor întâlni în penultima partidă din Turcia. La începutul cantonamentului, în cel de-al doilea meci de pregătire, studenții vor juca împotriva noii echipe a ex-stelistului Adrian Neaga, Neftci Baku (locul 9 în Azerbaijan).

 

Ultimul partener, stabilit până în acest moment, vine din Muntenegru, dintr-un campionat mai puțin familiar românilor. FK Sutjeska Niksic ocupă poziția a cincea în clasament și chiar dacă numele nu spune nimic majorității iubitorilor de fotbal din țară, trebuie menționat că are o mare tradiție și se bucură de un respect deosebit printre muntenegreni, aflându-se, din acest punct de vedere, pe aceeași treaptă cu FK Buducnost. De aici a plecat în fotbalul mare atacantul Mirko Vucinic de la AS Roma, acesta fiind doar exponentul unei pepiniere ce a produs foarte mulți jucători de calitate, aspect sub care Sutjeska se aseamănă fabricii de talente din Regie.

 

Programul amicalelor pe care Sportul le va disputa în perioada 26 ianuarie – 16 februarie va fi definitivat, de organizatorul turc cu care alb-negrii colaborează pentru această acțiune, la începutul săptămânii viitoare, calendarul provizoriu arătând astfel:

 

28/29 ianuarie: Sportul Studențesc – WIT Georgia (Georgia)

?: Sportul Studențesc – Naftci Baku (Azerbaijan)

?: Sportul Studențesc – Sutjeska Niksic (Muntenegru)

6 februarie: Sportul Studențesc – Mlada Boleslav (Cehia)

?: Sportul Studențesc – adversar nestabilit

?: Sportul Studențesc – Terek Grosnîi (Rusia)

?: Sportul Studențesc – adversar nestabilit

Florin ALBOIU 25 Jan. 2009, 08:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă