FC Botoșani s-a reunit azi

06 Jul. 2009, 12:52 Pregătiri, amicale
FC Botoșani s-a reunit azi

Pentru prima dată de la revenirea în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării, la reunirea FC Botoșani, care a avut loc, astăzi, la 10.30, nu a mai fost prezent niciun fotbalist străin.

 

Problemele financiare prin care trece gruparea locală, contractele mari ale stranierilor, dar mai ales datoriile către bugetul statului, i-au determinat pe oficialii botoșăneni să renunțe la toți fotbaliștii străini din lot. Este vorba de brazilianul Ayres Simao și de africanii Souleymane Keita și Ibrahim Kano, acesta din urmă fiind și cel mai vechi jucător străin din istoria clubului.

 

„Trebuie să fim realiști și să vedem care este interesul clubului în aceste condiții de criză. Nimeni în fotbal nu este de neînlocuit”, a declarat Ștefan Apostol, noul antrenor principal al FC Botoșani, referindu-se la situația stranierilor.

 

Valeriu Iftime, acționarul majoritar al FC Botoșani a recunoscut că doar printr-o minune trupa pregătită de Apostol ar mai beneficia în sezonul care va debuta pe 15 august de aportul vreunui jucător străin.
„Fotbaliștii străini sunt «străini» de FC Botoșani acum. Deocamdată nu mai mizăm pe ei din mai multe motive. Chiar este și foarte greu să mai facem documente pentru ei. Căutăm angajamente pentru ei la cluburi din alte țări. Ei ar putea să fie plecați definitiv”, a declarat Valeriu Iftime.

 

Acesta a spus că doar Simao și Keita mai sunt sub contract cu gruparea locală, iar pentru ei există varianta unui transfer avantajos atât pentru club cât și pentru fotbaliști la grupări din Liga a II-a din Germania și Franța. Iftime a dezvăluit că angajamentul lui Ibrahim Kano cu FC Botoșani a expirat. „Kano nu mai este jucătorul nostru. Lui i-a expirat contractul pe 1 iulie. Era un act adițional prin care contractul se prelungea automat cu încă doi ani, dar în anumite condiții. El este un fotbalist foarte bun, dar a avut multe ghinioane. Dacă ar fi un norocos, să nu mai aibă problemele pe care le-a avut, cred că va putea fi o opțiune bună pentru noi în continuare, însă rămâne să vedem ce va fi în continuare”, a mai spus Valeriu Iftime.

 

Pe lângă cei trei jucători străini menționați și șansele ca atacantul Seydou Kone să continue la FC Botoșani sunt foarte mici, Iftime exprimându-și dorința de a primi 25.000 de euro de la impresarul fotbalistului în schimbul renunțării la drepturile pe care le deține asupra sa.
 

 

Sursă: sport.botosani.ro
 

06 Jul. 2009, 12:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă