Farul are doi jucători incerți pentru startul Ligii a II-a. Unul repetă analizele la inimă, iar altul are virusul hepatic B

Marius ANGHEL 25 Aug. 2014, 18:21 Pregătiri, amicale
Farul are doi jucători incerți pentru startul Ligii a II-a.** Unul repetă analizele la inimă, iar altul are virusul hepatic B

Sâmbătă, „marinarii” au încheiat seria meciurilor de verificare din această vară cu un joc împotriva echipei Delta Dobrogea Tulcea, nou-promovată în Liga a III-a. Confruntarea disputată la Tulcea s-a încheiat la egalitate, 0-0, dar constănțenii s-au declarat mulțumiți de jocul echipei, Farul ratând mai multe ocazii mari.

La echipa constănțeană nu au jucat Ghenciu (accidentat), Caciandone Dincă și portarul Laurențiu Marin (foto), internat de joi seară la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Caciandone a trebuit să repete unele analize la inimă, care nu-i ieșiseră bine prima dată. „Nu am participat la două antrenamente, astfel că nu am evoluat la Tulcea. Am repetat EKG-ul, dar nu au fost probleme. Totul e în regulă, iar de mâine (n.r. astăzi) revin la pregătire”, a declarat tânărul mijlocaș.

În amicalul de la Tulcea, Farul a avut următoarea formulă de start: Vl. Neagu – Băjan, Miulescu, Straton, Dumitru – Ochia, Cârstoiu – Bardu, Plămadă, V. Ion – Igiroșanu. În minutul 20, Valentin Ion s-a accidentat ușor și a fost înlocuit cu Păslaru, antrenorii constănțeni nedorind să riște agravarea problemei medicale. Restul schimbărilor au fost operate în partea secundă, majoritatea celor care au început partida jucând 65 – 70 de minute. Au mai evoluat R. Neagoe, D. Ciobanu, Arotăriței, Szalkai, Cl. Popa, Scărlătescu, D. Stan și Moroșanu.
 
„A fost un meci bun al nostru, cu multe ocazii și faze. Printre altele, am trimis de două ori balonul în bară, prin Igiroșanu și Bardu, iar Scărlătescu a ratat singur cu portarul. Rămânem cu plusuri în urma acestei partide. Suntem pe un drum bun. Echipa a început să joace cam ce vrem noi”, a declarat Ion Barbu, antrenorul secund al Farului.
 
Laurențiu Marin ia cel puțin o lună pauză

În ceea ce-l privește pe Laurențiu Marin, acestuia i s-a descoperit virusul hepatic B, iar astăzi va afla rezultatele finale ale analizelor. „La vizita medicală pe care am efectuat-o după cantonamentul montan, mi-au fost descoperite valori mărite ale transaminazelor. Am repetat analizele și s-a relevat prezența virusului hepatic B. Am fost internat în spital, iar mâine (n.r. astăzi) aflu dacă e vorba de hepatită. Poți fi purtător sau poate fi boală, caz în care e necesară o pauză mai îndelungată. E bine că virusul a fost descoperit în fază incipientă. Oricum, în orice situație, cel puțin o lună tot va trebui să iau pauză, urmată de patru – cinci luni de regim alimentar”, a declarat Laurențiu Marin.

„Marinarii” debutează în Liga a II-a sâmbătă, 30 august, de la ora 11.00, cu o partidă la Constanța contra lui Rapid CFR Suceava. În această săptămână, este posibil ca, la antrenamentul de miercuri, antrenorul Marian Pană să programeze un meci „în familie” sau cu juniorii.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 25 Aug. 2014, 18:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă