Dunărea a câștigat cu 4-1 amicalul cu Unirea Slobozia. Călărășenii au arătat poftă de gol

Marius ANGHEL 26 Jul. 2017, 16:03 Pregătiri, amicale

Dunărea Călărași a desfășurat în această dimineață, pe propriul stadion, al șaselea joc de verificare din această pauză competițională. Echipa lui Adrian Iencsi a trecut cu 4-1 de Unirea Slobozia, grupare care în weekend câștigase cu 1-0 jocul cu Dacia Unirea Brăila.

Cu moralul ridicat după victoria obținută sâmbătă la Brăila, Unirea a început bine amicalul cu Dunărea și putea deschide scorul încă din minutul 10. Transferat în această vară de la Înainte Modelu, Vasile Bucă a reluat foarte bine cu capul din careu, mingea fiind scoasă de sub transversală de portarul Gabriel Popa! Însă jucătorii lui Iencsi au pus stăpânire pe joc și au reușit să puncteze de două ori până la pauză, potrivit site-ului oficial al Dunării. Cristian Pușcaș deschide scorul în minutul 40, reluând din apropiere o minge respinsă în prealabil de portarul Dumitrescu. Cinci minute mai târziu, Florian Ibrian a trimis cu capul într-o minge centrată din corner, făcând inutilă intervenția tânărului goalkeeper ialomițean.

În partea a doua, la circa 10 minute de la reluare, Iencsi introduce forțe proaspete în teren, schimbând practic echipa. Jocul a devenit mai dinamic, Dunărea marcând alte două goluri prin Andrei Pușcașu (72 – șut puternic pe jos în dreapta lui Dumitrescu) și Gelu Velici (78 – excelent șut trimis din marginea careului, balonul mușcând bara înainte de a se odihni în plasă!).

Unirea a marcat golul de onoare în minutul 76 după ce Bucă a fost faultat în careu, iar Adrian Răduca a transformat impecabil lovitura de pedeapsă.

„Încă nu suntem la potențialul maxim. Într-un fel e și firesc, pentru că au plecat și au venit jucători. Nu-i așa de ușor ca ei să se adapteze atât de repede. Stând cu ei zi de zi, am observat un progres evident, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Ca antrenor am o filozofie proprie despre joc și ca s-o implementez e nevoie și de răbdare. Sunt optimist pentru că am dispoziție jucători valoroși, cerebrali care înțeleg destul de repede ceea ce vreau să jucăm”, a spus antrenorul Dunării, Adrian Iencsi.

Dunărea Călărași – Unirea Slobozia 4-1 (2-0)
Cr. Pușcaș 40′, Ibrian 45′, A. Pușcașu 72′, Velici 78′ / Ad. Răduca 76′ – pen.

Dunărea Călărași: G. Popa (R. Șerban 85′) – I. Țenea (Dincă 54′), Șandru, Mardare (Sil. Matei 54′), Ibrian (Bg. Stancu 54′) – Danciu (N. Roșca 54′), Fl. Nicolae (Preoteasa 54′), Cr. Pușcaș (Sil. Pană 54′), M. Drăghiceanu (A. Pușcașu 54′) – Kanda (Velici 54′), V. Alexandru (Al. Pop 54′)
Antrenor: Adrian Iencsi

Unirea Slobozia: Dr. Dumitrescu – Topor, Ad. Ghinea, R. Soare, M. Marin, I. Ene, V. Apostol, M. Drăguț, Ad. Răduca, Gherasim, V. Bucă. Au mai evoluat: A. Popa – G. Teodorescu, M. Lemnaru, Al. Drezalin, A. Comșa, M. Adăscăliței, C. Toma
Antrenor: Enache Costea

Pentru Dunărea nu au evoluat Cezar Lungu, care acuză probleme medicale, și Gabriel Toma, aflat în cantonament cu naționala U17. Echipa călărășeană joacă următorul amical cu Dacia Unirea Brăila, sâmbătă, 29 iulie.

Foto: Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 26 Jul. 2017, 16:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă