Corona, strategie pentru Liga I

Marius ANGHEL 10 Jun. 2013, 17:09 Pregătiri, amicale
Corona,** strategie pentru Liga I

• Oficialii clubului caută un manager sportiv care să fie inclus în organigrama clubului
• Plafonul salarial va fi de maxim 3000 de euro
• Țicleanu are șanse mari să continue, alături de Bona, la gruparea brașoveană
• Jucători portughezi și sârbi sunt propuși la Corona

Mai sunt doar două zile până la reunirea lotului Coronei, iar oficialii clubului se confruntă cu numeroase probleme care necesită o rezolvare urgentă. Cel mai important aspect este cel financiar. Jucătorii se vor prezenta miercuri la primul antrenament, iar achitarea restanțelor financiare și a primelor pentru promovare este prioritară. Nici componența lotului și a staffului tehnic nu este bătută în cuie.

Apoi, Liviu Lupu, președintele clubului va anunța în aceste zile noua organigramă a clubului, iar aici poate apărea și o funcție de manager care va coordona toată activitatea echipei de fotbal. Deși în ultimele săptămâni s-a vehiculat insistent numele lui Nae Manea pentru acest post, antrenorul Gloriei Bistrița pare tentat de o revenire la Rapid. Omul de afaceri Nicolae Cristescu va prelua clubul din Giulești, iar Manea are șanse mari să fie numit într-o funcție de conducere mai ales că el a intermediat discuțiile cu George Copos.

Plafon salarial de 3000 de euro

Deși, până cum,oficialii clubului anunțau că vor continua să readucă acasă jucători brașoveni, politica s-ar putea schimba din această vară. Cei din conducere vor să impună un plafon salarial de maxim 3000 de euro, iar acest lucru este o piedică importanată în negocierile cu jucătorii de valoare din Liga I. În aceste condiții, brașovenii se pot reorienta și pe piața externă. Cel mai probabil, la Corona ar putea veni jucători din Portugalia și Serbia, care acceptă să vină în Liga I pe salarii mai mici. Rămâne de văzut dacă vor avea și valoare, pentru că în ultimii ani, în fotbalul românesc au apărut o mulțime de jucători din străinătate, însă majoritatea dintre ei cu valoare îndoielnică. Brașovenii caută un fundaș central, un fundaș stânga, doi mijlocași laterali, dar și un atacant.

„99% Țicleanu va rămâne la Corona”

La nivelul staffului tehnic, cel mai probabil Aurel Țicleanu va continua ca director tehnic, iar Dan Bona ca antrenor principal. „99% Țicleanu va rămâne la Corona”, a confirmat, președintele secției de fotbal, Szakal Andras. Țicleanu ar fi dorit să-l aducă la echipă pe preparatorul fizic argentinian, Gabriel Martinez Poch, dar această mutare are șanse mici de reușită din considerente financiare. Țicleanu are o listă de jucători pe care dorește să-i aducă la Corona, însă, până când antrenorul nu va semna contractul, negocierile cu fotbaliștii nu pot avansa.

Cantonament în Austria sau Ungaria

Corona va relua pregătirile miercuri la baza proprie. După vizita medicală și câteva antrenamente la baza proprie, Corona ar putea efectua un cantonament în țară, apoi, la sfârșitul lunii este programat și un stagiu extern în care se vor disputa și câteva meciuri amicale. „Avem varianta unui cantonament în Ungaria, iar ultima variantă apărută este pentru un stagiu în Austria. În câteva zile vom decide și acest lucru”, spune Szakal.

Lupu și politica tăcerii

După euforia promovării, președintele clubului Corona, Liviu Lupu, a ales varianta … tăcerii. Lupu este preocupat să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor financiare și lucrează de zor la organigrama clubului unde vrea să instaleze un manager. Mai mult, săptămâna trecută s-a vehiculat faptul că acesta ar fi dorit să demisioneze! Cum acesta nu a putut fi contactat pentru a lămuri lucrurile, poate a fost doar un impuls pe moment sau doar o simplă strategie.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 10 Jun. 2013, 17:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă