Contra, surpriza din cantonamentul lui ACS Poli

Contra,** surpriza din cantonamentul lui ACS Poli

ACS Poli se află de miercuri în Ungaria, unde efectuează un ministagiu de pregătire. Dan Alexa a convocat pentru cantonament 24 de jucători. Cea mai surprinzătoare apariție e cea a tânărului portar Mario Contra. În vârstă de nici 15 ani, el i-a luat locul accidentatului Darius Haidău și se află la prima experiență cu „echipa mare” a timișorenilor.

Haidău a suferit o fractură la deget și va sta pe tușă aproximativ o lună de zile. Astfel, lotul pentru stagiul maghiar a fost prins pe ultima sută de metri de puștiul Contra, care e component al juniorilor C, vicecampioni naționali în această vară. „Am aflat cu bucurie că voi pleca în Ungaria cu echipa mare. Îmi pare rău că această convocare a survenit ca urmare a accidentării lui Haidău, căruia îi urez pe această cale însănătoșire grabnică. Sunt emoționat că am ajuns la echipa de seniori. Este o încununare a unei perioade frumoase. Am ieșit vicecampioni naționali în urmă cu o lună, apoi am fost declarat cel mai bun portar la categoria mea de vârstă, deci acest cantonament a venit ca un cadou frumos după realizările pe care le-am avut cu domnii profesori Sorin Vlaicu și Mircea Șchiopu”, a declarat Mario pentru acspoli.ro.

Goalkeeperul timișorean, cel mai tânăr component al lui ACS Poli, stă în camera de hotel de la Fuzesgyarmat chiar cu cel mai experimentat jucător de sub comanda lui Alexa, Nuno Claro, un portar cu mare experiență. „Vă dați seama ce onoare poate fi pentru mine să fiu alături de Nuno Claro. Mă ajută mult, mă sfătuiește, de la un asemenea portar ai foarte multe de învățat. Este un lucru extraordinar pentru mine, după ce l-am văzut mult timp doar la televizor și mai târziu când eram copil de mingi la meciurile lui Poli! De asemenea, am o relație bună și cu Eduard Pap, un portar cu multe calități… vreau să nu îi dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine convocându-mă în cantonament. Este o foarte bună ocazie pentru mine de a învăța ce înseamnă fotbalul de nivel înalt!”, a adăugat Mario Contra.

Balaure, convocat la U18

ACS Poli va încheia mâine stagiul din Ungaria cu un amical împotriva divizionarei secunde Elore Bekescsaba, după acest joc echipa va reveni la Timișoara. Silviu Balaure în schimb va onora convocarea la lotul național U18 pentru o acțiune care va dura patru zile. Mijlocașul bănățenilor e deja un obișnuit al loturilor naționale, el a debutat în sezonul trecut în Liga I.

Sursa: Sport9
Foto: acspoli.ro

Pe aceeași temă