Bosoi și-a îndeplinit visul la CSMS Iași: „Abia aștept să debutez în prima ligă”

Marius ANGHEL 03 Jul. 2014, 15:28 Pregătiri, amicale
Bosoi și-a îndeplinit visul la CSMS Iași:**

Fostul căpitan de echipă de la CF Brăila, Gabriel Bosoi și-a văzut visul împlinit după transferul său la CSMS Iași, a promovat cu formația din Copou în Liga I.

În sezonul de primăvară, brăileanul a evoluat în 17 din cele 18 meciuri pe care CSMS Iași le-a disputat și a înscris de cinci ori. Bosoi ar fi putut să le bifeze pe toate dacă nu ar fi fost menajat în partida de la Galați. Acum, fundașul dreapta se pregătește pentru debutul în prima ligă.

Aflat într-o minivacanță, Gabriel Bosoi a vorbit atât despre realizările sale din această primăvară, dar și ce obiective și-a propus pentru viitor. Brăileanul nu a evitat nici întrebările despre fosta sa echipă, CF Brăila.

– Visul a devenit realitate, ai promovat cu CSMS Iași în prima ligă, cum te simți?
– Fericit. Mă bucur evident că am promovat, doar în Liga I te simți cu adevărat fotbalist. Joci în nocturnă, cu tribunele pline, ce să spun, abia aștept să debutez în prima ligă. Poate cine știe, viața îți rezervă întotdeauna multe surprize, poate voi ajunge și eu la o echipă de top. Este visul oricărui fotbalist. Dar, deocamdată am contract cu CSMS Iași pe trei ani, echipa din Copou mi-a oferit șansa de a ajunge în primul eșalon. Mă pregătesc pentru campionatul în care voi evolua. Am efectuat deja un cantonament, joi dimineață plecăm în Serbia pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire. Atmosfera este foarte bună, toți suntem concentrați, este perioada de acumulări fizice dar și de omogenizare a unui nou unsprezece.

– Acomodarea cu atmosfera din Copou a fost dificilă?
– Nu, am fost foarte bine primit la Iași, este un colectiv unit. Eu am jucat în 17 meciuri din 18 câte au fost în această primăvară, pentru că la Galați am fost menajat și am marcat de cinci ori. Am jucat mai mult mijlocaș, un post pe care mă simt de asemenea foarte bine. Această perioadă frumoasă a trecut, repet, urmează meciurile din prima ligă, pentru acestea mă pregătesc. Vreau să mă regăsesc printre titulari, iar primul meci oficial nu este departe. Pe 16 iulie CSMS Iași va juca în Cupa Ligii cu echipa din Tg. Mureș.

– Mai urmărești evoluția fostei echipe?
– Desigur. Eu la CF Brăila am trăit momente frumoase, mai puțin atunci când m-am transferat de la Petrolul și înainte de apleca. La Brăila a existat și în această primăvară un grup unit, care a reușit nu numai să se salveze de la retrogradare dar chiar să încheie campionatul pe primul loc în play out.

– Cu foștii colegi ai mai vorbit?
– De câte ori vin în Brăila merg la stadion sau ne întâlnim în oraș. Se pare însă că fotbalul la Brăila va intra într-un impas. Din câte am auzit, noii conducători vor să micșoreze salariile, undeva la nivelul Ligii a IV-a, sau ca să nu se spună că eu exagerez, la nivelul Ligii a III-a. Nu cred că jucătorii experimentați vor accepta noile condiții salariale. Viața de sportiv este scurtă și nu știi niciodată când se încheie. De când a luat mâna domnul Bunea Stancu de pe echipă, lucrurile la clubul brăilean s-au înrăutățit vizibil. Salvarea a venit de la domnul Cârligea, dar acesta singur nu cred că va putea să o țină pe CF Brăila în Liga a II-a. Ar fi mare păcat ca Brăila să nu poată menține echipa în cel de-al doilea eșalon fotbalistic.

– Revenind la actuala echipă ce îți propui pe viitor?
– Să fiu titular în cât mai multe meciuri și după cum mă cunosc pe mine prietenii, ei știu că numai de mine depinde acest lucru. Vreau să bifez cât mai multe prezențe în Liga I și să mă retrag din fotbal din primul eșalon fotbalistic.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 03 Jul. 2014, 15:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă